A spanyoloknál Magyarország volt a díszvendég

zászló

A díszvendég ország mesterei a vásár területének központi helyén, egy külön sátorban kaptak helyet, hogy mindenki megcsodálhassa műveiket. A nemzetközi rendezvényre a Hagyományok Háza kérte fel az alkotókat.

La Galera Spanyolország keleti részén található 900 fős település, amely a népi fazekasság egyik helyi központjának számít. Huszonkét éve rendezik a nemzetközi fazekas-kézműves seregszemlét, amelyen minden évben mintegy 80 kiállító és 45 000 látogató vesz részt Spanyolország minden tájáról és külföldről is. Magyarország mellett például lengyel és marokkói mesterek is bemutatkoztak.

Kovács Barnabás barcelonai magyar főkonzul az MTI-nek elmondta: a népi iparművészek Alsópáhokról, Mezőkövesdről, Békéscsabáról, Abonyból, Bodonyról és az Őrségből érkeztek, felvonultatva a különböző tájegységek kézműves stílusait.

Nagyon jó volt a fogadtatás.

– nyilatkozta Albert Attila, a vásáron részt vevő népi iparművész, majd hozzátette, hogy a a négynapos mustrán ők maguk is rengeteg olyan stílussal és ötlettel találkoztak a spanyol mesterek termékeit látva, amelyekből néhányat be tudnak illeszteni a saját munkájukba.Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!