+ Tudomány

Díjat kapott a Semmelweis Múzeum

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár is Millenniumi Díjat kapott a szellemi tulajdon világnapja alkalmából.

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár is Millenniumi Díjat kapott a szellemi tulajdon világnapja alkalmából.

Az ENSZ genfi székhelyű Szellemi Tulajdon Világszervezete 2000-ben döntött arról, hogy április 26-át a világ társadalmi fejlődéséhez és haladásához meghatározó módon hozzájáruló műszaki alkotók és művészek munkásságának és eredményei védelmének szentelt világnappá nyilvánítja, amely tisztelgés az emberi tudás és képzelőerő, a kreativitás előtt.

Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltárcélja a betegségek, a gyógyítás és a test történetével kapcsolatos eszközök, dokumentumok és műalkotások gyűjtése, megőrzése, kutatása és hozzáférhetővé tétele. Az intézmény szoros együttműködésben áll a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóival, akik az utóbbi évek sikeres kiállításainak installációs, arculati elemeit tervezték.

Az intézmény a 2015-ös nemzetközi Semmelweis-emlékévben ünnepli megnyitásának 50. évfordulóját, amelyre többek között saját történetét feldolgozó, rendhagyó kiállítással is készül. A novemberre tervezett SOM 50 munkacímen futó kiállítás az intézményről szól, de kicsit eltérve a megszokottól. A múzeumot nem a tárgyak, hanem az emberek teszik, ennek megfelelően a SOM 50 is azt tervezi megmutatni, hogy kik dolgoztak itt, mit gondoltak a világról, a gyűjteményről, a tudományról, mit akartak csinálni, és hogyan látta mindezt a szakmai közönség, a sajtó és a laikus látogatók. – adta hírül a Magyar Nemzet Online

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top