+ Zene

Orosz rockbalett Budapesten

Heavy Relax

A csehországi ősbemutató után néhány nappal, május 3-án a Budapest Kongresszusi Központban látható egy különleges rockbalett-előadás, amely szimfonikus dalokat ötvöz az orosz balett hagyományaival.

A csehországi ősbemutató után néhány nappal, május 3-án a Budapest Kongresszusi Központban látható egy különleges rockbalett-előadás, amely szimfonikus dalokat ötvöz az orosz balett hagyományaival. A Heart of Storm című, május 1-jén megjelenő albumot bemutató előadás zenei részét a Heavy Relax elnevezésű nemzetközi szimfonikus rockzenekar szolgáltatja, amelyben zenei rendezőként és billentyűsként a Dream Theater egykori tagja, Derek Sherinian, valamint a remek brit basszusgitáros, Tony Franklint is szerepel.

A Heavy Relaxet 2012-ben alapította Moszkvában Vitavtasz Norkusz (gitár), Alekszander Bazsenov (gitár) és Alekszander Szemenov (producer). A Heart of Storm tételeit tavaly rögzítették Derek Sherinian vezetésével, a tagok között szerepel Tony Franklin mellett még Brent Woods gitáros, Gregg Bissonette dobos és a fafúvós hangszereken játszó Dmitrij Pavlov is. A lemezen a meditatív hangulatú daraboktól a hard rock számokig sok mindent megtalálható. Az előadás koreográfusa Sztaniszlav Coj, egy tehetséges orosz koreográfus, az előadásban a nevéhez fűződő balett társulat tagjai lépnek fel.

A produkció látványos fény- és hangtechnikával egészül ki. A darab gazdag drámai fordulatokban: szerelem, árulás és halál egyaránt feltűnik a másfél órás történetben. A produkció újdonsága abban rejlik, hogy most először ültetik rá a táncosok által előadott, érzelmekben gazdag koreográfiát élőben elhangzó szimfonikus rockzenei kompozíciókra. A darabban nincsenek szöveges részek, így a néző fantáziájára van bízva, hogy a zene és a tánc együttese milyen történetet alakít benne. A csehországi Zlín után két nappal a Heart of Storm második előadása lesz Budapesten.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top