+ Tudomány

Ma a csillagoké a főszerep

Magyar Csillagászat Napja

Országszerte 25 településen rendeznek programokat a Magyar Csillagászat Napja alkalmából. A Hubble űrtávcső felbocsátásának 25. évfordulóját is most ünnepli az emberiség.

Országszerte 25 településen rendeznek programokat a Magyar Csillagászat Napja alkalmából – közölte a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára, az M1 aktuális csatorna műsorában szombaton reggel. A programok sztárjai várhatóan, az aktuálisan megfigyelhető látványos égitestek lesznek, így a Jupiter a Vénusz és a Hold, illetve a látogatókat rendszerint az olyan rejtélyek izgatják, mint a fekete lyukak – mondta Mizser Attila. Hozzátette, hogy a mostani csillagászat napjának különös aktualitást ad, hogy egyben a Hubble űrtávcső felbocsátásának 25. évfordulóját is most ünnepli az emberiség, ezért ez utóbbi is kiemelt témája lesz a programoknak.

A riporter kérdéseire válaszolva hangsúlyozta: a csillagászati kutatások azért is fontosak, mert a Föld energiaellátását végleg meg lehetne oldani, ha az emberiség megtanulna miniatűr csillagokat gyártani.

Ugyanakkor a Föld is a világegyetem része, ugyanazok az anyagok alkotják, mint az univerzum egészét. Vagyis az ember is egy kozmikus lény és ilyenként egységet kell alkotnia az őt körülvevő világgal.

– mondta Mizser Attila.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top