+ Zene

10 csodazongorát rendelt a kormány 764 millióért

Bogányi-zongora

Tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról döntött a kormány. A hangszerek magyarországi és külföldi közintézményekbe kerülnek.

Tíz Bogányi-zongora megvásárlásáról döntött a kormány. A hangszerek magyarországi és külföldi közintézményekbe kerülnek. A határozat a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A határozat felhívja a nemzetgazdasági minisztert, valamint az emberi erőforrások miniszterét, hogy gondoskodjon 764 millió 54 ezer forint rendelkezésre állásáról az Emberi Erőforrások Minisztériuma költségvetési fejezetében. A pénz előteremtésének határideje július 15.

A futurisztikus külsejű, számos technikai újítással bíró Bogányi-zongorát januárban a Zeneakadémián mutatták be a nagyközönségnek. Az új hangversenyzongora erőteljes, tiszta, egyenes hangon szólal meg, Bogányi Gergely szerint hangzása barátságosabb, mint a mai modern zongoráké. A fejlesztés a névadó zongoraművész mellett Bolega Attila főkonstruktőr, Üveges Péter Attila főtervező, dizájner, valamint Cs. Nagy József zenetechnikus, intonációs szakember nevéhez fűződik. Nagyzenekarral először április 16-án Pécsen, a Pannon Filharmonikusok koncertjén mutatkozott be nyilvánosan az új fejlesztésű hangversenyzongora.

A pécsi közgyűlés január végi ülésén döntött egy Bogányi-zongora beszerzéséről, a Kodály Központba kerülő hangszer árának előteremtésére gyűjtést indítottak a lakosság körében.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top