+ Irodalom

Több mint ezer e-könyv kedvezményesen kapható az e-könyvfesztivál alatt

Idén 21 kiadó csaknem 70 kiadványa jelenik meg elektronikus formában a fesztiválra. Erről és a magyar e-könyv helyzet bemutatásáról lesz szó a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Az idén 5 éves eKönyv Magyarország Kft. a legnagyobb, hazánkban rendezett nemzetközi könyvünneppel párhuzamosan megszervezte az e-Könyvfesztivált is. Ennek keretében négy kiadó több mint 1000 ekönyvéből válogathatnak kedvezményesen a vásárlók az ekonyv.hu-n.

Idén 21 kiadó csaknem 70 kiadványa

jelenik meg elektronikus formában a fesztiválra, több kizárólag e-könyvként. Erről és a magyar e-könyv helyzet nemzetközi kontextusban történő bemutatásáról lesz szó egy szakmai beszélgetésen pénteken 16 órától a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Az európai és észak-amerikai székhellyel is rendelkező TechNavio piackutató az iparág szakértőivel közösen készített felmérése szerint 2014-ben 12,6%-os volt az ekönyvek globális piaci részesedése a könyviparban. 2019-re ehhez képest 27,8%-os növekedést prognosztizáltak. A cég nemzetközi e-könyv piacon évesen átlagos 17,4%-os növekedést jósol a 2014-2019 közötti időszakra.

Az Európai Unió által meghatározott

magas ÁFA-kulcs (hazánkban 27%-os az e-könyv ÁFÁ-ja, szemben a papírkönyv 5%-os ÁFÁ-jával) ellenére az e-könyvpiac hazánkban is folyatamos növekedésben van. Az eKönyv Magyarország Kft. és anyacégei, a Libri-Shopline Nyrt., valamint a Líra Könyv Zrt. érdekeltségébe tartozó kiadók, pl. az Athenaeum, a General Press, a Helikon, a Magvető, a Libri Kiadó és a Park Kiadó már több mint 850 e-könyvet jelentettek meg, ezzel a címszámmal tavaly a kiadók bevétele meghaladta a 15 millió forintot, ami több mint triplája az előző évben elért összegnek. Az eKönyv Magyarország Kft. nettó árbevétele 2014-ben meghaladta a 50 millió Ft-ot, ezzel az eredménnyel a cég több mint a dupláját hozta a 2013-as forgalmának. Emellett a konkurensek éves beszámolója alapján történt becslés szerint a teljes tavalyi e-könyvpiac forgalmát is meghaladta, ami nettó 35 millió Ft körüli lehetett.

A legnagyobb magyar ekönyves

tartalomszolgáltatóként jelenleg több mint 6 700 elektronikus könyvet forgalmazó cég idén ünnepli ötödik születésnapját. Az ennek apropójából szervezett e-Könyvfesztiválon az Édesvíz, a Harlequin Kiadó, a XXI. Század Kiadó és a Publio teljes ekönyvválasztékából vásárolhatnak 25-40% kedvezménnyel az érdeklődők április 27-ig az ekonyv.hu oldalon. Emellett a cég a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon is képviselteti magát.

Digitális technika, a könyv jövője címmel magyar ekönyvpiacot elemző beszélgetés lesz a Millenáris B épületének földszintjén, a B1 standnál, 2014. 04. 24-én, pénteken 16:00-kor. A moderátor: Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum főszerkesztője lesz, a résztvevők pedig Földes László informatikai szerkesztőség-vezető a Kossuth kiadótól, Szűcs Roland, a Book&Walk áruház ügyvezetője, valamint Csordás Attila ügyvezető az eKönyv Magyarországtól.

Akciók április 23-27-ig, csütörtöktől hétfőig:
I. Harlequin Kiadó minden ekönyve 30% kedvezménnyel – 221 ekönyv
II. Édesvíz Kiadó minden ekönyve 30% kedvezménnyel – 88 ekönyv
III. XXI. Század Kiadó minden ekönyve 25% kedvezménnyel – 25 ekönyv
IV. Publio Kiadó minden ekönyve 40% kedvezménnyel – 814 ekönyv

Ekönyv megjelenések az e-Könyvfesztiválra:

Ad Astra
J. J. Adams: Sherlock Holmes lehetetlen kalandjai

Álomgyár
Aleska: De hova tűnt Emese?
Zavodni Gréta Virág: A szívem ezerkétszázat ver egy perc alatt

Animus
Jo Nesbo: Vér a havon
Olivier Truc: Sámándob
Steinar Bragi: Felföld
Camilla Lackberg: A hableány

Athenaeum
Tiffany Reisz: Az úrnő – Eredendő bűnösök 4.
Cecelia Ahern: Amikor megismertelek
Géczi János: A Bunkerrajzoló – Likó Marcell-élettörténet-rekonstrukció
Bíró Szabolcs: Anjouk I. – Liliom és vér

Bookline Könyvek
Papp Diána: Jóságszalon

Édesvíz
Dr. Doreen Virtue: Virágterápia – Engedd be életedbe a természet angyalait
Dr. Vasant Lad: Ájurvéda
Osho: Az emberi lét útja

EPL Kiadó
Serdián Miklós György: Kuba
Serdián Miklós György: XL – 40 magyar szöveg

Erawan
Fejős Éva: Hotel Bali
Fejős Éva: Éjszaka Bangkokban (csak ekönyvben!)

Főnix Könyvműhely
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva

Fumax
James S. A. Corey: Abaddon kapuja

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top