A Tudomány Oltári

Szemed káprázik és agyad eldobod ezen a kiállításon – fotógaléria

A kiállításra érkezők próbára tehetik szemüket és agyukat, megtapasztalhatják egyebek mellett a vízeséseffektust, a kávéház-fal hatást és egyéb geometrikus absztrakciókat.

Új interaktív kiállítás nyílik Optikai illúziók – Fedezzük fel az agy és a szem titkait! címmel. A tárlatnak debreceni Kölcsey Központ ad otthont mindössze egy hónapig, 2015. április 30 és május 24 között. 

Az interaktív kiállítás a különös káprázatok, meglepő tévedések és trükkös megtévesztések világából kínál látványos ízelítőt. A kiállításra érkezők próbára tehetik szemüket és agyukat, megtapasztalhatják egyebek mellett a vízeséseffektust, a kávéház-fal hatást és egyéb geometrikus absztrakciókat.

Emellett kipróbálhatnak számos klasszikus szerkezetet: a zootrópot vagy más néven csodadobot, apraxinoszkópot, a sztereoszkópot vagy a camera obscurát. A különböző műfajú és mechanizmusú masinák, képek, ábrák és effektek más-más módon csalják meg tévedhetetlennek hitt érzékeiket. A trükkös érzékcsalódásoktól valóban káprázik a szem és megtorpan az agy!

A 300 négyzetméteren megvalósuló kiállítás tematikus elrendezésben teszi átélhetővé és megérthetővé a különböző, optikai típusú érzékcsalódásokat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top