+ Zene

Itt az első népzenei karaoke DVD!

A Kárpát-medence 9 régiójából, Somogytól Erdélyig 150 magyar népdalt muzsikált föl DVD-re a FolkEmbassy népzenekar. Mindezt karaoke-változatban. Hiánypótlóan rokonszenves tett.

A FolkEmbassy – vonós népzenekar és köréje szerveződő informális kultúrdiplomáciai intézmény két éve működik azzal a céllal, hogy Magyarországon és a világban képviselje az autentikus, feldolgozatlan magyar népzenét, az európai kultúra ezt a Kárpát-medencére bízott különleges és gazdag darabját.

Táncházakat, koncerteket, folk-kocsmákat muzsikálnak, emellett van egy szabadegyetemük és egy kultúrbloguk. Négy nyelven tartanak interaktív ismeretterjesztő koncert-előadásokat itthon és külföldön.

Csak az léphet elő világpolgárrá, aki egy nemzet polgára is

(Kodály Zoltán)

A zenekar együttműködést kér a törekvéseihez, a kiadványok és a táncház-szabadegyetemükkel összefüggő, pályázati úton nem fedezhető költségeinek előteremtéséhez. Ez ahhoz kellene, hogy a Soós András vezette zenekar tagjainak csak a zenére kelljen figyelniük. De nem tudnak pályázni például a brácsásuk, Orsós Tamás útiköltségére, aki Uraiújfaluról, több mint 200 kilométerről jár a próbákra és a fellépésekre.

Mindezekről bővebben tájékozódhatsz a magyar népzene nagyköveteinek Facebook-oldalán.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top