+ Design

Évszázadok óta a ragyogó nőiesség szolgálatában

Az ékszer kifejezhet rangot, kijelöli viselője társadalmi státuszát, jelképezheti a csábítást és az ártatlanságot, a stílust, a kort és legfőképpen az egyéniséget. Miképpen áll évszázadok óta az ékszer a nőiesség szolgálatában?

A nőiséget, a szépséget, az esztétikát érintő nagyszabású kérdéskört járnak körbe május 11-én a New York Művész Páholyban: az ékszer, a csillogás, az ékszertörténet kerül a középpontba. Az estet Az ékszer a nő legjobb barátja? – Ékszertörténet és nőiség címmel rendezik.

„Fülönfüggők, karperecek, nyakláncok:
a drágakő s a nemesfém zenéltek,
s én megszédültem, mert mindent imádok,
ahol a csengés elvegyül a fénnyel.”
(Baudelaire: A ékszerek, részlet)

Az ékszer a nő legjobb barátja? Az ékszer kifejezhet rangot, kijelöli viselője társadalmi státuszát, jelképezheti a csábítást és az ártatlanságot, a stílust, a kort és legfőképpen az egyéniséget. Miképpen áll évszázadok óta az ékszer a nőiesség szolgálatában? Az ékszerek valóban a női szépség kiegészítői, a női önkifejezés eszközei? Mit jelent a ragyogás a művészetben, a színpadon és mit a magánéletben? Ehhez hogyan járul hozzá egy-egy ékszer?

Ezekről a kérdésekről beszélgetnek, és egy izgalmas, csillogó, értékes világba pillantanak be a New York Művész Páholyban. Klasszikus ékszerek, ékszertörténet és a kortárs ékszer helye kerül a beszélgetés fókuszába, a művészet, a stílus, a történelem oldaláról. Az esemény előtt megtekinthető a BÁV 66. Művészeti aukciójának válogatott ékszerkollekciója.

zsed

Zsédenyi Adrienn, Zséda énekesnő

Vendégeik: Schiffer Miklós – stílusszakértő, Spengler Katalin – ékszergyűjtő, a kortárs ékszerek szakértője, Zsédenyi Adrienn – Zséda – énekesnő, Kovácsné Racskó Szilvia – ékszerszakértő, BÁV Zrt., Kiss Erika – művészettörténész, Magyar Nemzeti Múzeum.

A New York Művész Páholy szervezői a Világ Legszebb Kávéháza mellett a Libri Média, az események háziasszonya pedig Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser. A program megtekintéséhez előzetes regisztráció szükséges, jelentkezni a newyorkprogram@cafeandevent.eu címen lehet. Az eseményről bővebben a Facebookon olvashatsz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top