+ Mese

Rengeteg gyermekprogram a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon

Meseolvasás, kézműves foglalkozások és koncertek is szórakoztatják a gyerekeket április 24. és 26. között a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Meseolvasás, kézműves foglalkozások és koncertek is szórakoztatják a gyerekeket április 24. és 26. között a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Április 24-én, pénteken mutatják be a Pozsonyi Pagony gondozásában megjelent, Finy Petra író és Pásztohy Panka illusztrátor Iskolások kézikönyve című könyvét. A kisiskolások rendhagyó tanórán vehetnek részt Finy Petra vezetésével, lesz vetélkedő, majd a Főnix Könyvműhely gyerekkönyves írói is, Holden Rose (Kovács Attila) és Mickey Long (Rákosi Miklós) tartanak rendhagyó irodalomórákat.

_DSC9830

Másnap a Történelmi kalandok a magyarság múltjában című művet a szerző, Gyárfás Endre ismerteti, majd a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola 4/b osztályos diákjai adnak elő egy jelenetet a könyvből.
A bemutató után Gyárfás Endre Pataki Andreával, a Napraforgó Kiadó szerkesztőjével beszélget.

A közönség megismerheti a legújabb papírszínház-mesét: a Csimota Kiadó gondozásában megjelent, négy év felettieknek ajánlott A csodapalást című mesét Thierry Chapeau írta és illusztrálta.

Tamás Zsuzsa felolvas a Naphegy kiadónál megjelent Mesék a Teljességhez című könyvéből, bemutatják Balázsy Panna Manó Könyveknél megjelent Szandra és a 3. B – Csuromvíz című könyvét, valamint a Bookr Kids mesealkalmazást és mesetabletet.

A kínálatban szerepel a Móra Könyvkiadó 1-6 éveseknek szóló foglalkozása, valamint a Pozsonyi Pagony programjai, egyebek mellett mese és játék Marék Veronikával, Stiglinz Milánnal és Harcos Bálinttal.
Az érdeklődők emellett papírbáb-készítő foglalkozáson és bábelőadáson is részt vehetnek.

Vasárnap Eldad Ilani író és Szabó Levente illusztrátor Tökéletes történet, valamint Milos Macourek író és Adolf Born illusztrátor Matyi és Sári az iskolában című könyvének bemutatója mellett lovagi játék, ringató, ovis jelek készítése és papírszínház is szórakoztatja a gyerekeket.
Az Európa Könyvkiadónál napvilágot látott B. J. Novak Képtelen könyv című művéből Hajdu Steve olvas fel.

eszterlánc mesezenekar

Az Eszterlánc mesezenekar koncertet ad, lesz felolvasószínház A kis szellemből, beszélgetés Varró Dániellel és Turbuly Lillával, a Móra Könyvkiadó pedig kalandos kézműves programra invitálja a 4-6 éveseket Harisnyás Pippivel. A Bilimbo Háza mindhárom nap várja a gyerekeket minikonyhával, babasarokkal, bábokkal és társasjátékokkal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top