+ Média

Itt a köztévé újabb dobása

MTVA

Sok színes helyszíni közvetítéseket, érdekességeket és új rovatokat ígér a közszolgálati televízió vezetősége. A legújabb terv egy tematikus nap, amely reméljük jobban startol mint a megújult csatornacsalád március 15-én.

Sok színes helyszíni közvetítéseket, érdekességeket és új rovatokat ígér a közszolgálati televízió vezetősége. A legújabb terv egy tematikus nap, amely reméljük jobban startol, mint a megújult csatornacsalád március 15-én.

Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni, és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője elmondta: a közmédia kezdeményezésére született az ötlet, hogy minden évben legyen egy úgynevezett nemzetiségi kultúrák napja, amely a hazai nemzetiségekre irányítja kiemelten a figyelmet. A főszerkesztő közölte, hogy ennek érdekében május 10-én tematikus nap lesz a Duna, a Duna World csatornákon. Az M1  is több helyszínre kapcsol majd és rádióműsorokban is hallhatóak lesznek a magyarországi nemzetiségek életével foglalkozó témák.

Siklósi Beatrix elmondta azt is, hogy május 10-én több olyan helyszínről is jelentkezik a műsor élőben, ahol egyszerre  több nemzetiség is együtt él.  Kifejtette: színesen, több szemszögből tervezik bemutatni a nemzetiségek kultúráját, hagyományait, a gasztronómiai különlegességeken át zenészek, művészek, színészek közreműködésével egészen a „nemzetiségi foci VB-ig” vagy a népviseleteket rendhagyó módon bemutató divatshow-ig.

A tematikus napon szeretnének megszólítani olyan híres embereket, akik maguk is valamelyik nemzetiséghez tartozónak vallják magukat. A „Gondolta volna” rovatban pedig neves történelmi személyiségekről is beszélnek majd, akikről nem igazán köztudott, hogy valamelyik magyarországi nemzetiséghez tartoztak – mondta a főszerkesztő.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Antalka szerint:

    Tematikusan vissza a:
    -hétfői adásszünetet
    -keddi sorozatot
    -szerdai „nememlékszemmit”
    -csütörtöki Szomszédokat
    -pénteki Dallast (…-t-)
    -szombat esti Filmkoktélt
    -vasárnapi filmet(?)

    + a minden napra a valahová jó mélyre elásott Iskolatévé előadásokat – abból legalább a koszon kívül más is ragadt ránk;-)

    Ui.: retro tévémacit és esti tornát is!!!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top