+ Ajánló

Fotótúra Kis-Tibetben

buddhizmus

Ha érdekel a buddhizmus, és szeretnél egzotikus helyeken fotózni, akkor ezt a 16 napos túrát neked találták ki. Jelentkezni július 31-ig lehet.

Ha érdekel a buddhizmus, és szeretnél egzotikus helyeken fotózni, akkor ezt a 16 napos túrát neked találták ki. Jelentkezni július 31-ig lehet.

A fotóstúrát mind szakmailag, mind logisztikailag Juhász Balázs és Szabó Zoltán keletjáró fotóművészek vezetik, akik húsz éve otthonosan mozognak az indiai és tibeti kultúrában, a témában több díjnyertes könyvük jelent meg, sajtófotó-díjas munkáikat félszáz egyéni kiállításon mutatták be, illetve magazinok rendszeresen publikálják. Az utóbbi ladakhi fotóworkshopon készített képeik időutazás az eltűnőben levő tibeti kultúrába.

– olvasható a túra honlapján.

Ladakh legnagyobb és legnépesebb kolostora a thiksei, közel száz, sárga süveges szektához tartozó szerzetes (hatévestől az aggastyánig) otthona. A kolostorban a tibeti naptárnak megfelelően ezen a napon kezdődik a kétnapos egyházi ünnepség, a Thikse Gustor, aminek központi eseménye a misztériumjátékok. Napkeltekor a gompa tetőteraszán megszólaltatják a gyülekezésre hívó kagylókürtöket, amit az a dukangbeli (szertartásterem) szertartás követ, ami a lámaista hit szerint a jelenlevők elméjét mennyei békével árasztja el. Szem- és fültanúi lehetünk a budddhista púdzsának(szertartás) – torokének, cintányérok, koponyadobok, csontfurulyák. Később a lámák apraja-nagyja és a falubéliek megtöltik a kolostor szűk udvarát, hogy szemtanúi és részesei lehessenek a nem mindennapi látványosságnak, a chamnak. A cham szerzetesek által előadott színpompás, maszkos táncok sorozata, ami vallási történeteket mesél el a jó gonosz feletti győzelméről. Érdemes tartalék memórikártyával nekivágni a napnak.

– kis ízelítő a programból, ahol többek között erre a buddhista fesztiválra is ellátogathatsz a csoporttal. További részletek és feltételek a kincseskamera honlapján.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top