+ Film

Videóval győzködik David Lynch-et a Twin Peaks-celebek

Mi lehet még olyan borzalmasan értelmetlen, mint a pincérlány egyenruha nélkül, a pite meggy nélkül vagy a tűz meleg nélkül? A Twin Peaks-filmek szereplőitől megtudod.

Színészei legyezgetik a filmrendező hiúságát egy minap posztolt videón. Színes csokorba fűzött videóüzeneteikben érzékeltetik, mennyire elképzelhetetlen és értelmetlen a Twin Peaks David Lynch nélkül. Aki a napokban jelentette be, nem tudott megállapodni az újabb kilenc rész a gázsijáról, ezért bár Mark Frosttal megírta a folytatást, nem vállalja a munkát. Lynch végig hívta a színészeit, és közölte velük a döntését.

Néhány nappal később a Shelly Johnsont alakító Mädchen E. Amick tette közzé a nem egész kétperces videót saját celeboldalán. A kisfilmben tizenketten keresnek hasonlatot arra a képtelenségre, hogy milyen lehet a legendás sorozat folytatása, ha az író-rendező kiszáll az újabb mozikból.

Rögtön az elején Sheryl Lee beszél, aki Laura Palmer és Maddy Fergusont alakította, Dana Ashbrook, Sherilyn Fenn, Mädchen Amick, Peggy Lipton, James Marshall, Kimmy Robertson, Gary Hershberger, Catherine E. Coulson, Wendy Robie, Al Strobel követi, végül Jennifer Chambers Lynch zárja a sort, a Laura Palmer titkos naplója című könyvet írta, és egyébként David Lynch lánya is.

Grace Zabriskie és Charlotte Stuart írott változatban járult hozzá Lynch és a producerek puhításához. Utóbbinak köszönhetően magyar vonatkozása is lett a videónak, hiszen szerinte:

olyan a Twin Peaks David Lynch nélkül, mint Abott Costello nélkül (vö. Markos Nádas nélkül), a Béla Lugosi nélkül, a Franken Stein nélkül…

No de nézzük, még milyen lenne a Twin Peaks David Lynch nélkül?

A kommentekben a rajongók is folytatják a sort olyan képekkel, hogy „mint az erdő fák nélkül”, a „test lélek nélkül” vagy mint „ez a video Kyle MacLachlan nélkül”.

De tényleg: hová tűnt Kyle MacLachlan? Nélküle e Twin Peaks olyan… mint egy hollywoodi mozi gerillamarketing nélkül.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top