+ Film

Valami Monarchia: szereplőket válogatnak a Kincsem-filmhez

A modern kalandfilm középpontjában Blaskovich Ernő magyar nemes és Otto von Oettingen osztrák főúr küzdelme áll, amelynek részeként kibontakozik a nézők előtt Kincsem páratlan pályafutása.

Keresés a weben

Nyáron megkezdődhet Kincsem, a világhírű magyar kanca történetét feldolgozó film forgatása Herendi Gábor rendezésében – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szerdán; a szervezet a produkció gyártási előkészítését 97,8 millió forinttal támogatja.

A kosztümös film forgatása a tervek szerint már júliusban elkezdődhet vidéki helyszíneken, a szereplőválogatás és a helyszínkeresés már zajlik. A film rendezője Herendi Gábor (Valami Amerika, Magyar vándor, Lora) lesz, aki hét év után készít újra filmet – olvasható a szervezet közleményében.

Az öntörvényű Blaskovich Ernő magyar nemes és Klára, Otto von Oettingen osztrák főúr modern és felvilágosult lányának viharos szerelmét is bemutató történet helyszíne az 1848-49 szabadságharcot követő Habsburg megtorlás éveinek Magyarországa és Európa legendás lóversenypályái.

A legutóbbi időkig úgy tudtuk, hogy Kincsem a tápiószentmártoni Blaskovich-birtokon látta meg a napvilágot, de az újabb kutatások születése helyét már Kisbérre teszik. (Hesp Róbert dédunokájának, Hesp József kutatásai azonban szintén azt bizonyítják, hogy Kincsem Tápiószentmártonban született.)

Kincsem_FOTO

A 54 versenyéből mindet megnyerő Kincsem, mellette trénere, Hesp Róbert

A készülő film producere Hutlassa Tamás (Kontroll, Viharsarok), társproducere Herendi Gábor. A forgatókönyvet Hegedűs Bálint (Mázli, Parkoló, Liza, a rókatündér) 2008-ban kezdte el írni, majd a végleges forgatókönyv a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával Ruttkay Zsófia (Hukkle, Taxidermia, Szabadesés) forgatókönyv-fejlesztő irányításával valósult meg.

A múlt évben Roger Christian rendezésében, Ed Harris és Jean-Paul Belmondo szereplésével forgattam Kincsem-filmet: a dramaturg pedig az egykori kulturális államtitkár, Szőcs Géza volt. A kalandfilm nemzetközi koprodukcióban csaknem 6 milliárd forintból készül. Magyar állami pénz nincs benne.

13 hozzászólás

13 Comments

 1. Sipőcz Judit szerint:

  Sziasztok!

  Érdeklődni szeretnék, hogy mikor és hol lesz a válogatás.

  164 cm magas, 55 kg súlyú, 15 éves gyakorlattal rendelkező, fiatalos 56 éves statiszta vagyok.

  Fotót kérésre küldök.

  Van saját tógám saruval és saját barokk ruhám minden kiegészítővel.
  Ezekről is tudok fotót küldeni.

  Köszönettel, üdvözlettel:

  Sipőcz Judit
  06/20/368-3933

 2. Maráczi Zoltán szerint:

  Sziasztok! Én is szeretnék szerepelni a filmben mint gyakorlott statiszta, 71 éves múltam. Üdv Maráczi Zoltán 06-30-954 7070

 3. Sziasztok, ha még beférek engem is érdekelne a munka. Elérhetőségem:arabella990526@freemail.hu.

 4. Horváth Mária szerint:

  A Facebook-on jelentkeztem, most olvastam, hogy K betűt K
  Holnap ott leszek!! Köszönettel :Marcsi

 5. Gali Zsuzsanna szerint:

  Tisztelt Hirdetö!
  Szeretnék statisztálni a filmben, hol kell konkrétan jelentkezni?
  Válaszotokat elöre is köszönöm.
  Tel: 06702130421
  Email:galizsuzsu@gmail.com
  52 éves 158 cm 75 kg rövid szökésre festett hajam van.
  Sziasztok
  Gali Zsuzsanna

 6. Kozma Sándor szerint:

  Érdekel 06209161244…

 7. Kozma Sándor szerint:

  Érdekel 06209161244

 8. Vlcskó Erzsébet szerint:

  Sziasztok! érdekelne a válogatás. Gyakorlott statiszta vagyok. Legutóbb az ” Éjjel-nappal Budapestben ” villantam”. 165 cm magas 69 kg barna hajú, barna szemű 65 éves nő vagyok. Nagyfilmben utoljára a ” Nagy postarablásban” szerepeltem, előtte rendszeres statisztája voltam a Jókai filmeknek. Kérésre fotót küldök. Üdv: Liza

 9. Vlcskó Erzsébet szerint:

  Sziasztok! Már küldtem egy levélkét a válogatásra de álljon itt az email: erzsbetlingl@gmail.com Tel: 06 70 5486769 otthoni 0666 362051. Köszönöm.

 10. zoli szerint:

  Tisztelt Hirdető!

  Szeretnék statisztálni a filmben.

  26 éves, 187 cm magas, 85 kilós, rövid hajú budapesti lakos vagyok.

  Telefonszámom: 20/466 4960
  E-mail: zoltanpalotai88@hotmail.com

  Köszönöm.

 11. Mariann szerint:

  A lányomat érdekelné a szereplőválogatás, 15 éves. Esetleg van esélye? Filmben még nem szerepelt, csak színpadon. Ha esetleg lenne esélye, kérem írjon az email címemre: heredi.mariann@citromail.hu

 12. lorincz eva szerint:

  Jo napot ,46 eves szokesbarna haju no vagyok es erdekelne a filmben valo szereples. Mar voltam a megasztarban,es 3 eloadasban,jatszottam,es egyszer statisztamvoltam a tesok filmben. K8szon8m,a telefonszamom: ha mehetek kerem hivjanak. Koszon8m. 06-20-385-50-89.

  • lorincz eva szerint:

   Lorincz eva vagyok,nekirtam meg,hogy 161cm. Vagyok,54 kg. A szemem szine barna.

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top