+ Zene

Átvette a Radnóti antirasszizmus-díjat a legendás énekesnő

Koncz Zsuzsa előadóművész vette át a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) Radnóti-díját a kispesti önkormányzat dísztermében 2015. április 8-án.

Koncz Zsuzsának Hanti Vilmos, az antirasszista szövetség elnöke gratulált az idei 15. Radnóti Miklós Antirasszista-díj átadásán.

Az elnök elmondta: a társadalom különféle területeiről eddig mintegy 240 díjazott minősíti az elismerést, amellyel a MEASZ-nak az a szándéka, hogy követendő példákat, példaképeket mutasson föl. Mindenki a saját lehetősége szerint, a saját élete során tud azért tenni, hogy

csökkenjen embertársaink között a gyűlölködés, csökkenjen az egyes emberek-embercsoportok kirekesztése

hiszen mindenkinek joga van az élhető életre, az emberi méltóságra, mindenkinek jogában áll békességben élni.

Ma a nemzetközi roma napon díjátadásunkkor azokról is megemlékezünk, és kifejezzük irántuk a szolidaritásunkat, akiket cigány származásuk miatt félemlítenek meg és utasítanak el.

A Radnóti-díjazottak névsorát március végén hirdették ki. A díjat megkapta: Borszéki Gyula XIII. kerületi alpolgármester, Fischer Ádám karmester, Galkó Balázsszínművész, Holopné Schramek Kornélia XIII. kerületi alpolgármester, Janisch Attila filmrendező, Komássy Gyula, a MEASZ felügyelőbizottságának elnöke, Koncz Zsuzsa előadóművész, Konrád György író, id. Lasz György rendőrségi és biztonságpolitikai szakértő (posztumusz), a Szegő Tamás Díj Alapítvány, Szerényi Jánosné MEASZ-alelnök, a Szombathelyi Zsidó Hitközség, Szunyogh Szabolcs újságíró, Ungvári Tamás irodalomtörténész, műfordító, egyetemi tanár és Vitray Tamás újságíró.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top