+ Színház

Öt tragikus módja annak, hogyan lehet megölni egy nőt

megölni egy nőt

Van valami egészen teátrálisan hátborzongató ebben a címben, és ha még az is kiderült, hogy mindez egy bábszínházi előadás címe, a közönség garantált.

Francia, svájci és németországi művészek részvételével nemzetközi bábszínházfesztivált tartanak június végén Bécsben, ez az első alkalom, hogy megrendezik a találkozót.

A fesztivál első napján a női sorsokat ábrázoló Fünf tragische Weisen eine Frau zu töten (Öt tragikus módja annak, hogyan lehet megölni egy nőt) című mű bemutatóját tartják. Az előadás a fesztivál többi napján is megtekinthető.

A fesztivál három napján délelőtt 11 órától este nyolcig folyamatosan új darabok tekinthetők meg a bábszínházban.

A pénteken, szombaton és vasárnap is látható Parasite Circus (Parazita Circus) című darabban élő zenei kísérettel nyaktörő mutatványokkal szórakoztatnak a művészek. A pénteken és szombaton műsorra tűzött Welt-Puppen-Theater (Világ-Báb-Színház) című előadás során új tehetségek mutatkoznak be. A fesztivál zárónapján Philipp Tawfik és Paul Sommersguter bűvészek lépnek fel.

A fesztivál ideje alatt Bécs kilencedik kerültének, Alsergrundnak a múzeumában a kortárs előadásokban szereplő bábokat is kiállítják a szervezők.

Az eseményt, amelyet június 25. és 28. között tartanak, a bécsi Schubert-színház szervezi.

További bábszínházprogramok is lesznek Bécsben, hiszen májusban négynapos vendégjátékra érkezik a Stuffed Puppet bábszínház. Az ausztrál Neil Tranter és társulata előadásában egy rocksztár hanyatlását meséli majd el.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top