+ Film

Adam Sandler! Ez biztos, hogy a te filmed?

Cipőbűvölő

Cipészként tért vissza a vászonra Adam Sandler. Vártuk a rettentő bugyuta és milliószor látott poénokat, de csak nem jöttek. Sőt, szinte semmilyen poént nem kaptunk, és így jártunk jól.

Újra itt van. No nem a nagy csapat, hanem Adam Sandler, aki ezúttal a Cipőbűvölő című vígjátékban tűnik fel. A film címe láttán rettegve elképzeltem magamban, milyen altesti, alpári és gyermekded „poénokkal” soroz majd meg Sandler, de szerencsére ezt most nem tette.

Adam Sandler ezúttal is egy szerethető lúzer figurát alakít (mi mást?), egy nem túl életvidám cipészt, aki látástól vakulásig melózik. Ám egy szép napon megváltozik az élete. Rájön, hogy bármelyik cipő gazdájává átváltozhat, ha azt a lábbelit a pincében porosodó öreg varrógéppel varrja meg. Az egyszerű cipész így gazdag, befolyásos figuraként, gyerekként, vagy saját édesapjaként járhatja az utcákat. Természetesen nem hagyja ki a ziccereket, de aztán némi furmánykodás után úgy dönt, különleges képességét inkább nemes cél érdekében csillogtatja meg: a környéken garázdálkodó gengsztereket próbálja móresre tanítani. A cipőbűvölőt az a Thomas McCarthy rendezte és írta, akit Oscar-díjra is jelöltek a Fel! című animációs film forgatókönyvéért. A vásznon feltűnik Steve Buscemi és Dustin Hoffman is, Adam Sandler tehát illusztris társaságba került.

Cipőbűvölő

a kép forrása: deadline.com

A suszter nem maradt a kaptafánál

Bár vígjátékként harangozták be, de a Cipőbűvölő nem vicces. Nem azért, mert hemzseg a bárgyú poénoktól. Hanem azért, mert láthatóan nem nevetgélős mozinak szánta Thomas McCarthy. Inkább azt mondhatnánk rá, hogy családi dráma nyakon öntve egy kis fantasy-val, a végén pedig egy jó nagy csavarral. Az ízléses operatőri munkának és a habos-babos történetnek köszönhetően alig hisszük el, hogy Adam Sandler-filmmel van dolgunk. Az állandóan uborkát rágcsáló, piros sálas főszereplőnkre szinte rá sem ismerünk. Olyan, mintha forgatás előtt rászóltak volna:

Adam! Próbálj meg viselkedni, ne ízetlenkedj, ne idétlenkedj!

Így aztán nem lett fapados vígjáték a Cipőbűvölőből. Inkább egy középszerű dráma, némi sajátos bájjal. Ez viszont önmagában kevés ahhoz, hogy megőrizzük emlékezetünkben a filmet. Másnapra úgy elfelejtjük az egészet, mintha a Men in Black egyik zsaruja villantott volna szemünkbe a neutralizálóval.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top