+ Képzőművészet

7+1 művész, akit érdemes követned az Instagramon

Ahhoz, hogy művészetet lássunk, nem kell feltétlen sok ezer forintot kifizetni, sőt igazából még a kanapéról sem muszáj felkelni.

Ahhoz, hogy művészetet lássunk, nem kell feltétlen sok ezer forintot kifizetni, sőt igazából még a kanapéról sem muszáj felkelni. Nem kell hozzá más, mint egy okostelefon meg, hogy letöltsük hozzá az Instagramot és máris, akár a buszon, metrón, villamoson követhetjük a világ jelenleg legmenőbb művészeit.

1. Emmanuel Lubezki

Többek között, Az élet fája, a Gravitáció és a Birdman operatőre. Hatszor jelölték Oscar díjra és ebből az utóbbi években zsinórban kettőt el is vitt. Ha a Birdman közben a filmkedvelők azt gondolták ennél feljebb már nincs, mert amit a vásznon látni lehet az egy kisebb fajta vizuális orgazmussal ér fel, akkor kötelező követni Emmanuel „Chivo” Lubezki insagramját mert amit a telefonjával művel nap mint nap az több mint elképesztő.


Instagram neve:
chivexp

2. Banksy

Banksy a rejtélyes brit graffiti-művész akinek a bemutatása szinte nem is szükséges, hiszen világszerte szinte mindenki ismeri a képeit ellenére annak, hogy személyazonossága máig ismeretlen.  Műveiért dollár ezreket fizetnek egy ideje pedig már az Insagramon is alkot, és üzen a világnak.

Instagram neve: banksy

3.  Terry Richardson

Barkó, flanel ing, fekete keretes szemüveg, hatalmas botrányok és állítólagos magyar felmenők. Ő Terry Richardson, a világ egyik legjobban keresett divatfotósa. Nem kisebb tervezőkkel dolgozott már együtt, mint Marc Jacobs, Tom Ford vagy Yves Saint Laurent, és  olyan magazinoknak fotózik mint a GQ, az i-D, a Rolling Stone, a Vanity Fair, valamint a Vouge.

Instagram neve: terryrichardsonstudio

4. Richard Haines

Az egyik leghíresebb amerikai divatillusztrátor. Foglalkozott ugyan divattervezéssel is, de az utóbbi időben visszatért oda ahonnan indult, és ismét rajzol. A legnevesebb amerikai újságokban mint az InStyle, Paper Magazine, New York Magazine és a GQ is rendszeresen láthatóak a képei.

Instagram neve: richard_haines 

5. Ryan Mcginnes

Amerikai festő, szobrász.  Ismert logókból, grafikákból hozott létre egy teljesen új formanyelvet. Képei több nagy amerikai, európai és ázsiai múzeum állandó tárlatában is szerepelnek. Az Instagramon rövid, ütős szlogeneket posztol, más-más tipográfiával.

Instagram neve: mcginnesworks

6. Daniel Arsham

Szobrász, építész.  Egyik kedvenc témája, hogy a számunkra hétköznapi használati tárgyakat, elektronikai cikkeket, régészeti leletként ábrázol, vulkáni hamu, kristályok és fémek felhasználásával.

Instagram neve: danielarsham

7. Toyin Odutola

Nigériai származású festőművész, aki alkotásaiban jellemzően önarcképeket készít jellemzően fekete tinta felhasználásával. Az amerikai Forbes magazin a világ harminc legfontosabb, 30 évesnél fiatalabb művész közé választotta akire érdemes odafigyelnünk. Az instagramján nem csak kész műveket posztol hanem sokszor az alkotás folyamatába is betekintést enged.

Instagram neve: obia_thethird

+1 penguinthemagpie 

A szarka az egyetlen madár, amiről biztosan lehet tudni, hogy rendelkezik éntudattal, azaz például képes felismerni magát a tükörben. A Bloom család alig néhány hetes korában találta az utcán Pingvint, a szarkát akinél a fenti tézis 100%-ig bebizonyosodott ugyanis a madár teljesen úgy viselkedik mintha embernek képzelné magát.
A családfő profi fotós, aki rendszeresen dokumentálja az együtt töltött pillanatokat. Világszerte több millióan rajonganak már értük.

Instagram neve: penguinthemagpie

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top