Külföldről nézi a csődeljárást az Ulpius-tulajdonos?

Kepets (1)

Megdöbbentő hírt tett közzé a minap a csődvédelmet kérő Ulpius-ház könyvkiadó tulajdonosával kapcsolatban a Blikk. A napilap szerint Kepets András külföldön bujkál.

Március derekán az Ulpius-ház könyvkiadó csődvédelmet kért, azóta a könyvkiadó által üzemeltetett üzletek már be is zártak. A könyvesház vezetői akkor úgy nyilatkoztak, hogy a csődvédelem célja az időnyerés, szerzőkkel való tárgyalások lefolytatása és a követelések átütemezése. A Blikk információi szerint azonban úgy tűnik, mindebből csak az időnyerés volt igaz.

kepets

Kepets tíz évig képviselte a 1,5 milliárdos árbevételű (2013) Ulpiust, a kiadó április 1-je óta van csődeljárás alatt

Szerzői mellett – egyedül Frei Tamásnak százmillióval tartozik az Ulpius – nyomdának, banknak és ügynökségeknek is fizetnie kellene a könyvkereskedőnek. A cég vezetését a botrány kirobbanásakor Viczián András vette át, miközben a kiadó továbbra is Kepets András tulajdonában van, aki viszont március közepe óta elérhetetlen – áll a cikkben.

A Blikk úgy értesült, hogy Kepets több tízmilliós magántartozást is felhalmozott, s emiatt magánnyomozók és behajtók is keresik. A lap olyan pletykákról is ír, amely szerint a volt cégvezető eladta minden magyarországi ingatlanját és ingóságát, s külföldön próbálja átvészelni a krízist.

Frei Tamás mellett Fejős Éva, Fábián Janka, Vass Virág könyvei jelentek meg a kiadónál, A szürke ötven árnyalata-trilógia könyvei szintén.1 hozzászólás

Írd le a véleményed!

Új hozzászólás