+ Színház

Katarina Witt alakítja a bálkirálynőt Szegeden

A Carmen a jégen című filmben nyújtott alakításáért Emmy-díjat kapott, később feltűnt a nagy sikerű Ronin című akciófilmben Robert de Niro mellett.

Gérard Depardieu tavalyi vendégszereplése után ismét igazi világsztárt láthatnak a nézők a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Katarina Witt kétszeres olimpiai bajnok, négyszeres világ- és hatszoros Európa-bajnok német műkorcsolyázónő elfogadta a fesztivál felkérését, hogy az idei nyitóprodukció részese legyen.

kw
Harangozó Gyula, a Szegedi Szabadtéri Játékok művészeti igazgatója elmondta: Witt, aki sportolói karrierje mellett filmekben színészként is jelen volt – többek közt Robert de Niro mellett a Ronin című moziban –, a látványos show-elemekkel színesített produkcióban a bálkirálynőt alakítja majd.

A Béres Attila rendezésében színre kerülő Verdi-opera különlegessége lesz, hogy az előadás csúcspontján, a báli jelenetben hatalmas jégpályává alakul a színpad, és egy fantasztikusan látványos jégtánc-revüt láthat a közönség. A népszerű műkorcsolyázó ebben a gyönyörű részben jelenik majd meg.

Az álarcosbált július 3-án és 4-én láthatja a közönség a szegedi Dóm téren. Katarina Witt jelmezét a világhírű magyar divattervező, Náray Tamás tervezi. A „Jégkirálynő” partnerei többek közt a Gustavo-t éneklő László Boldizsár, az Amelia szerepébe bújó Rálik Szilvia és a Renato-ként színpadra lépő Kálmándi Mihály, az Oscart alakító Szemere Zita és az Ulrica-ként megszólaló Wiedemann Bernadett lesznek.

Az álarcosbál karmestere egyenesen az Egyesült Államokból érkezik: Barnaby Palmer dirigálja majd az előadást.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top