+ Oktatás

Leverették József Attila nevét a református iskola homlokzatáról

józsef attila

Több mint ötven évig József Attila nevét viselte az orosházi általános iskola, melynek üzemeltetését a helyi református egyházközösség 2011. szeptember elsején vett át.

Több mint ötven évig József Attila nevét viselte az orosházi általános iskola, melynek üzemeltetését a helyi református egyházközösség 2011. szeptember elsején vett át – írja a nol.hu.

A történet ravaszul kezdődött, a működtetők először pénzt kértek az orosházi önkormányzattól a homlokzat átalakítására, amit meg is kaptak, 497 ezer forint összegben. Majd később a névtábla eltávolításra újabb összeget kértek, amit már nem adott meg az önkormányzat.

Tanács István így ír a cikkében:

A református egyház azonban „a saját korábbi szándékainak megfelelően végeztette el a felirat leszerelését”. Vagyis leverték József Attila nevét. Szándékukban áll a református iskola saját nevének elhelyezése is, „mivel az épület falai nem hirdethetik egy megszűnt intézmény elnevezését”.

A polgármester azt ígérte, az iskola emlékként megőrzi József Attila névbetűit, bár nem tudni, miként tett ígéretet annak a fenntartónak a nevében, amelyik éppen most takarította le a költő nevét az önkormányzat birtokában lévő épületről.

Ha kíváncsi vagy a további ellentmondásos részletekre, a nol.hu cikkében találod.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top