+ Irodalom

A Teljesség könyvét magunknak kell megírnunk

A bölcsek történetei egytől egyig jól ismert mesék újragondolt, szellemes, verses változatai Tamás Zsuzsa második könyvében. Illusztrációiból a Nyitott Műhelyben rendeznek tárlatot.

Keresés a weben

A Mesék a Teljességhez című kötetből illusztrációs kiállítást rendez a Nyitott Műhely és a kiadó, Ilyés Juli illusztrátor, grafikus festményeiből.

Életünk során mindannyian törekszünk egyfajta teljesség elérésére, s ez a vágyunk csak felerősödik akkor, amikor szülővé válunk. Úgy érezzük, tudásunkat, tapasztalatunkat, vagyis a teljesség mesebeli történeteit át kell adnunk a gyermekünknek.

Ám nem lapul ott a könyvtárunkban A Teljesség könyve arra várva, hogy fellapozzuk. Lapjait magunknak kell teleírnunk. Erre ébred rá a mesebeli király s királyné is, s hogy folyvást síró kislányukat meggyógyíthassák a teljesség meséivel, a királynak útra kell kelnie, s fel kell keresnie birodalma bölcseit. Vándorlása során nem csak a könyv lapjai telnek meg tartalommal.

mese

A Naphegy Kiadó 2014-ben jelentette meg Mesék a Teljességhez című mesekönyvét, amely 9-99 éves korig a család minden tagjának szól. A szerző Tamás Zsuzsa, akinek ez a második könyve. Az első, a Macskakirálylány 2013-ban elnyerte az Év Gyermekkönyve Díjat. A Mesék a Teljességhez illusztrátora Ilyés Julianna, aki egy interjúban így nyilatkozik:

Ez a könyv talán az egyik legfontosabb állomása az életemnek.

Ugyancsak ő mondja festményeinek szín-szimbolikájáról:

A piros végig uralja a képeket, felváltva a kék színnel. Nem véletlen a választás, a piros ebben az esetben az élet, a lüktetés, a szeretet, a királyi házaspár színei és a fenyegető veszélyé is egyben. A kékkel oldottam ezt az impulzív lüktetést, a kék a nyugalom, a megfoghatatlanság és a tenger színe, a Nagy vízé.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top