Hírforrás

Só-time: ha lángolni szokott a serpenyőd, most megnyugodhatsz

Vége a tűzoltók, a lefolyótisztítók, a takarítóbrigádok hívogatásának. Mostantól majdnem mindenre van megoldás. Itt a nagy sóbiznisz.

A só nemcsak egészségügyileg hatékony, de a háztartásban is felhasználhatjuk, mégpedig számos esetben, írja a filantropikum.com.

1. Piszkos lett a vasaló lapja? Egyszerűen egy sütőpapírra önt sót és kapcsold be a vasalót, majd addig dörzsöld a sóra, amíg szép tiszta nem lesz.

2. Kiesett a tojás a kezedből? A só segítségével könnyedén összeszedheted. Önts sót a tojásra, majd várj pár percet. A só összefogja a tojásmolekulákat, így könnyebb lesz feltakarítani.

3. Kigyulladt a serpenyő? Pánikra semmi ok, önts hamar sót a serpenyőbe.

4. Odaégett az étel? Nehéz kipucolni az odaégett lábos aljáról az ételeket. Legalábbis eddig azt hitted. Önts sót az edény aljára, majd töltsd fel vízzel. Pár perc múlva… voilá.

5. Mocskos lett a szivacs a mosogatás közben? Itt is bevetheted a só erejét.

6. Elsárgult a kád? Itt is bevetheted a sót. Keverj azonos mennyiségű sót és terpentint, majd egy szivacs segítségével sikált jól le a piszkot. A hatás elképesztő lesz! – Ehhez a művelethez mindig használj kesztyűt.

7. Ha eldugult a lefolyó használj só, szódabikarbóna keveréket, amire ecetet öntesz. Pár perc múlva önts rá forró vizet, a lefolyó pedig olyan lesz, mint újkorában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top