+ Sztori

Manu Chaoval nem lehet tréfálni

manu

mindenki számára nyilvánvalóvá vált: Manu Chaoval nem lehet tréfálni. Még viccből sem. Pedig pont róla még hihető is, hogy időnként gerillakoncerteket ad

A hír szerint Manu Chao időnként nagy hírverés nélkül random kiválasztott kis helyeken lép fel ingyen, hogy az is meghallgathassa, akinek amúgy nem telik rá; és ezúttal Budapestet választotta ki, azon belül is a Gólyát.

A Gólya nevű hely azonban – bár még bőven március van – népszerű, ennélfogva nagy hullámokat kavaró április bolondját járatta a Facebook olvasóival. Ide kellett volna beférnie az ötezer lelkes jelentkezőnek:

manu

Amikor egy fél nappal később kiderült, az egész beugratás volt, annyi felháborodott üzenet jelent meg a közösségi oldalon, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá vált: Manu Chaoval nem lehet tréfálni. Még viccből sem. Pedig pont róla még hihető is, hogy időnként gerillakoncerteket ad. Bár a dátum azokban is elindíthatott volna egy gyanakvó gondolatmenetet, akik belelkesedtek, hogy váratlan húsvéti ajándékként Budapestre jön a francia-spanyol énekes.

A tréfa kitalálói bocsánatkérő üzenetet posztoltak ki, hogy mindenki számára egyértelmű legyen: csak tréfának szánták.

Ezt az eseményt áprilisi tréfának szántuk, ami 24 óra alatt olyan hullámokat vert, hogy szeretnénk egyértelművé tenni: nem tudunk arról, hogy Manu Chao koncertet ad szerdán a Gólyában. Van abban némi túlbuzgóság, hogy a tréfából médiahekk lett, és elfogadjuk azt a véleményt, hogy vannak dolgok, amikkel csak finoman lehet viccelődni. Nagyon úgy tűnik, hogy ilyen dolog az ingyenes Manu Chao koncert is, megígérjük, hogy többé ilyen nem fordul elő.

Elnézést kérünk azoktól, akik egy napra beleélték magukat, hogy fellép nálunk a töretlen népszerűségnek örvendő világhíres zenész, és azoktól is, akik még pár napig szívesen találgattak volna, hogy ebből vajon mi lesz!

Talán merész volt azt gondolni, hogy a választott dátum, a Gólya méretei, illetve a „behirdetett gerillafellépés” ellentmondása percek alatt nyilvánvalóvá teszik, hogy képtelenség egy ilyen koncert létrejötte. Jól esik, hogy sokan vagytok, akik ismeritek a Gólyát, és el tudjátok képzelni, hogy eljön hozzánk Manu Chao, ráadásul saját ötlettől vezérelve. Mindannyian nagy rajongói vagyunk, egy pillanatra mi is beleéltük magunkat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top