+ Életmód

Budapest más szemmel

A könyv friss csavar a megszokott turisztikai programajánlók megszokott kialakításán

A Lonley Planet Budapestje egy talán a helyieknek is kevéssé ismert várost mutat be.

A könyv 9 részből áll, amelyeknek a város különböző területeiről szólnak, például a Vár és környéke, a Városliget, Dél-Pest stb. Minden egyes szekcióban tárgyalják a legfontosabb látnivalókat, ahogyan azt is, hogy hova érdemes menni, ha az ember megéhezik. Az Új dolgok fejezetben szó van még olyan érdekességekről is, mint például az egy éves születésnapját ünneplő 4-es metró, a Mol Bubi rendszer, a szabadulószobák és a Várkert Bazár.

A Lonely Planet Budapest ezen kívül top 10-es listákat is ajánl arra az esetre, ha csak néhány napot töltene valaki a városban, de a különleges érdeklődési körökre is találunk ajánlókat: remek programötletek akadnak többek között a szecessziós épületekhez, a kommunizmushoz kapcsolódóan.

A kiadványba – a rengeteg hasznos információ (nyelv, kultúra, éjszakai élet) mellett – bónuszként egy havi bontású naptárat is beraktak, amely egy gyermekes családoknak szóló tippeket, illetve egy “like a local” (a város helyi szemmel) ajánlót kínál.

A Graphic Europe viszont egy egész más útikönyvet kínál, mint az illusztrációk is mutatják: Baráth Dávid grafikái a tényszerű leírások helyett a város hangulatát mutatják be. A könyv friss csavar a megszokott turisztikai programajánlók megszokott kialakításán: itt a tipográfia és a topográfia, illetve a humor és a konstruktivizmus keveredésével találkozhatunk.budapest

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top