+ Interjú

Könyves búcsú: a Libri rányit az Alexandrára?

Új fejezet nyílhat a hazai könyvpiac felosztásában: a Libri tucatnyi plázás üzlet nyitását készíti elő, miközben az Alexandra háza tájáról kedvezőtlen hírek érkeznek. Háború nincs, és mégis van.

Eseményekben gazdag heteket tudhat maga mögött a hazai könyvpiac: az Ulpius bedőlt, felszámolják a Pécsi Direkt Kft.-t, a Libri terjeszkedik, az Alexandra fortyog a dühtől, írja a Pénzcentrum.

A portál Kovács Pétert, a LibriShopline csoporthoz tartozó Libri kereskedelmi Kft. ügyvezetőjét kérdezte a hírről, miszerint tizenkét – korábban az Alexandrához tartozó – üzlet nyitását tervezik magyarországi bevásárlóközpontokban.

Kovács Péter elmondta: a Libri-Shopline csoporthoz tartozó Libri Könyvkereskedelmi Kft. hálózatának hatékony fejlesztése a Libri-Shopline egyik legfontosabb stratégiai pillére, így az új bolthelyszínek keresése és a boltnyitások is folyamatosan zajlanak. Szombathelyen nyitnak könyvesboltot, amit legalább 12 plázás bolt nyitása követ majd.

Nem érdekünk az Alexandra bármilyen jellegű támadása, hiszen üzleti partnerünkről van szó. Esetleges válságuk komoly problémát okozhat a könyvpiacon –

nyilatkozta a Libri ügyvezetője.

bookstore1 (1)

Matyi Dezső az Alexandra képviseletében támadásként értékeli a lépést. Legalábbis a titkárságáról Szabó Tünde azt nyilatkozta: nem kívánnak egyetlen üzlettől sem megválni, vagy bezárni, minden szerződésből eredő kötelezettségüket teljesítették és teljesítik ma is.

A hír alapja azon erőszakos piacszerzés következménye, amellyel az utóbbi időben a Libri próbál élni. Nyilvánvalóan az általa állított 12 Alexandra üzlet átvétele kizárólag valamiféle jogellenes magatartás következménye lehet csak, mellyel szemben a jog eszközével lépünk fel –

olvasható egyebek között az Alexandra nyilatkozatában.

Az interjú teljes terjedelmében a Pénzcentrumon olvasható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top