+ Irodalom

Az idegeneknek van a legjobb cukorkájuk

Margaret Meps Schulte

Ezzel a címmel nyerték el Nagy-Britanniában a legfurább könyvcímért járó díjat. Vigyázat, komoly dologról van szó, aki tréfából idétlenkedik, sose tesz a vitrinjébe ilyen elismerést. A tét egy üveg bor.

Az idegeneknek van a legjobb cukorkájuk (Strangers Have the Best Candy) nyerte a legfurább könyvcímért járó díjat Nagy-Britanniában.

A különös című útleírás olyan jelöltek elöl vitte el a Diagram-díjat, mint A természet alsóbb régiói (Nature’s Nether Regions) és a Hová tartoznak a tevék? (Where Do Camels Belong?) – írta a BBC hírportálja.

Margaret Meps Schulte győztes könyve a szerző amerikai utazásának krónikája, amelyben leírja, hogyan beszélgetett idegenekkel. Találkozott többek közt Carrie-vel, „a pucér felsőtestű futóval, aki a Crater Lake-i erdőből jött elő egy liszteszsákkal”.

_81943456_strangers

A Diagram-díjról a Bookseller magazin internetes közönségszavazásán döntenek, pénzjutalommal nem jár, bár a győztes címet jelölő felhasználó kap egy üveg „elég jó” vörösbort.

Schulte maga nevezte művét a díjra. A címet így magyarázta: „az idegenektől ajándékot kaphatunk, ha nem sajnáljuk az időt arra, hogy elbeszélgessünk velük. A cukorka jelképezhet információt vagy pár kedves szót. Akár egy életre szóló barátság kezdetét is jelentheti”.

A Bookseller magazin által alapított díjat 1978 óta ítélik oda a legfurább könyvcímekért. Az elismerés feltétele, hogy a mű komoly tartalommal bírjon, és a cím se „tréfából legyen idétlen”.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top