+ Film

Magyar animációk utaznak a New York-i fesztiválra

Kép Tom Brown Teeth című animációjából

A hagyományosan sokszínű európai animáció legfrissebb terméséből, közte magyar filmesek munkáiból kap ízelítőt a New York-i Osztrák Kultúrfórum közönsége.

Tizennégy ország animációs filmjei mutatkozhatnak be New Yorkban április 8-án és 9-én az Animated Spirits fesztiválon.

Április 8-án az Osztrák Kultúrfórumban vetítik a Get a Life! című válogatást, köztük magyar, lengyel, cseh és francia alkotásokat, míg a következő nap a Hit the Road! sorozat többek között holland, német és belga mozgóképei lesznek láthatók a School of Visual Arts mozitermében.

A Balassi Intézet – New York-i Magyar Kulturális Központ által kigondolt fesztivál az Osztrák Kultúrfórum részvételével és nyolc uniós tagország közreműködésével arra tesz kísérletet, hogy a New York-i közönségnek és animációs szakmai közegnek ízelítőt adjon a hagyományosan sokszínű európai animáció legfrissebb terméséből – közölte a Balassi Intézet csütörtökön.

A program az animációs filmművészet ernyőszervezete, az ASIFA keleti parti tagozatának a támogatásával és két animációs “guru” – a brit filmes Tom Brown, a Teeth készítője (a trailer ebből a filmből készült) és az amerikai Cartoon Brew on-line magazin főszerkesztője Adid Amidi – közreműködésével valósul meg, a magyar ASIFA tagszervezetet képviselő, a Moholy Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) is oktató Orosz Anna Ida kurátori közreműködése mellett.

A Balassi Intézet kiemelt célja egy olyan platform létrehozása, amely a szakmai együttműködések és a kulturális transzferfolyamatok tartós erősödését eredményezheti.

Az eseménysorozat az EUNIC (európai nemzeti kultúrintézetek hálózata) New York-i klaszterének hivatalos programja és annak a munkának az eredménye, amelynek révén a Balassi Intézet partnereivel együttműködve igyekszik a magyar kultúrának láthatóságot biztosítani a tengerentúlon.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top