+ Ajánló

Valós idejű korrupció írja Dögönd életét

Jelenet a Korrup Schőn című előadásból

Korrupciós történeteket vártak a Lobbizz velünk című pályázaton. A győztes írások megtörtént eseteken alapulnak. Az új TÁP-előadás a pályamunkákból merít.

Csókosok és nem csókosok, polgármesterek és ex-polgármesterek, rokonok és barátok: összegyűlik Dögönd színe java, és mesélnek…

Csupa kínos kulisszatitkot a kisváros életéből: a nyilvános WC ügyét, a 280 millió forintos kerékpárút sztoriját, a régi és új polgármester üzérkedéseit, az óvoda helyett felépített kaszinó történetét. Mindeközben Kázmér kálváriáját is végigkövethetjük, aki a végére próbál járni a Dögöndön történteknek. Meg annak, hogy kitől van a gyerek.

A szokatlan formájú előadásban felbukkanó Dögönd állati hulladék feldolgozó üzemből él.  A tetemek bűzét árasztó városka több dologban kísértetiesen emlékeztet Magyarországra; az idevalósi jeles polgárok meséiből áll össze a történet. Kázmér, a központi figura, célul tűzte ki, hogy felgöngyölíti a közösség kétes ügyleteit. Hősünk elé millió akadályt gördít a bürokrácia, de ő megállíthatatlanul megy tovább, egyre tovább, hogy feltárja az igazságot. A helybeliek pedig nemcsak neki, de nekünk is mesélnének, miközben időnként felhangzik  a tangó.

A Transparency International és a 444.hu Lobbizz velünk címmel írt ki pályázatot tavaly állampolgárok lobbizással kapcsolatos fiktív és/vagy valós korrupciós történeteire. Közel 100 izgalmas munka érkezett be, ezeken alapul az új TÁP előadás. Különös, de a győztes írások épp megtörtént eseteken alapulnak…

Évadnyi szappanopera, másfél órában. Vetítés, zene, tánc (tánc nem lesz): Korrup Schőn, premier, március 31., Trafó. Az előadást Vajdai Vilmos rendezte.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top