+ Interjú

A szerkesztő-szerző viszony nem apa-fia kapcsolat – interjú Braun Barnával

Félonline

Péntek este az RS9 színházban egy felolvasóest kertében újult meg a Félonline független kulturális lap, amiről mi is beszámoltunk. Az új portál leleplezése után készítettünk interjút a Félonline főszerkesztőjével, Braun Barnával.

Péntek este az RS9 színházban egy felolvasóesten megújult a Félonline, független kulturális lap, amiről mi is beszámoltunk. Az új portál leleplezése után készítettünk interjút a Félonline főszerkesztőjével, Braun Barnával.

Mennyi időt vett igénybe a Félonline új portáljának elkészítése?

Nem a portál elkészítése, inkább a kitalálása tartott sokáig. Az eddigi tapasztalataink alapján indultunk el. Tartottunk két workshopot, kívülről-belülről átgondoltuk, mik lehetnek a buktatók, mit kell megerősítenünk a portálon. Kitaláltuk, milyen sablont válasszunk, amire ráhúztuk saját arculatunkat. Az volt a fő célunk, hogy átláthatóvá tegyük az oldalt, és szerintem ez sikerült is.

Milyen elvárásaitok vannak az olvasottság tekintetében?

Nem tartozunk klikkszámmal hirdetők felé, ezért elsősorban nem az olvasottság a fokmérőnk, hanem az, hogy szakmailag jók legyenek a cikkek, amik megjelennek a portálon. Másrészt az is fontos, hogy jól érezzük magunkat, amikor ezt az oldalt szerkesztjük. Emellett nem mondhatom, hogy kevesen olvasnak minket. Az aktuális és népszerű témákkal foglalkozó cikkeink jó olvasottságot generálnak.

Mit vártok el a szerzőktől?

Fő elvárásunk a szerzőktől, hogy tudjunk együttműködni. A szerkesztő – szerző viszonyra nem úgy tekintünk, mint apa-fia kapcsolatra, ahol a mindentudó szerkesztő megmondja a szerzőnek, hogyan is kell cikket, verset írni, interjút készíteni. Úgy érzem, a cikkekben tükröződik ez a kölcsönös alázat, ami a szerkesztő és szerző között létrejött.

Félonline

Braun Barna a Félonline megújuló estjén – a szerző fotója

Mennyire nehéz manapság a fiatalokhoz közelebb hozni a kultúrát?

Ezen a mai estén több mint százan vettek részt, ezért úgy érzem, nem kell szégyenkeznünk. Szerintem a kultúrát és kulturális termékeket úgy kell rekonstruálni, ahogy a közeg működik. Meg kell ismerni a fiatalokat, és nem didaktikus módon eljuttatni hozzájuk a „nagy kultúrát”. Ehelyett olyan jellegű eseményeket, művészeti alkotásokat létrehozni, melyek alkalmasak arra, hogy befogadják őket.

Mik a konkrét céljaitok a következő évre?

Eddig az volt a célunk, hogy létrehozzunk egy olyan felületet, ami olajozottan működik. A következő feladatunk, hogy ezt működtetni is tudjuk. Az őszi évadkezdés lesz a fokmérő, ami remélem, hogy sok jóval kecsegtet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top