+ Irodalom

Versek tengerében újult meg a Félonline

Félonline

Március 20-án egy felolvasóest keretében avatták fel a Félonline új weboldalát a lap szerzői és szerkesztői. Főszerepben a versek, a zene és persze a megújult portál.

Megmondom őszintén, nehezen találok szavakat. Nyolc évvel ezelőtt legkevésbé sem gondoltam volna, hogy ebből az egészből ez is lehet, hogy péntek este sor áll, hogy bejussanak az estünkre, hogy ennyien kíváncsiak arra, hogy ez a sok (és ez is hihetezlen, hogy 318) fiatal, pályakezdő író, költő, kritikus mit hozott össze, hova tart a lap, meg ez az egész.

Braun Barna, Facebook

Március 20-án egy felolvasóest keretében avatták fel a Félonline új weboldalát a lap szerzői és szerkesztői. Főszerepben a versek, a zene és persze a megújult portál.

A Félonline története 2007-re nyúlik vissza. Kezdetben versblogként üzemelt, majd több kulturális rovattal és naponta frissülő tartalommal bővült, lehetőséget adva a kibontakozásra a fiatal, pályakezdő szerzőknek. Péntek este az RS9 Színházban (Rumbach Sebestyén utca 10.) gyűltek össze a szerzők és az érdeklődők, hogy együtt leplezzék le a portál új arculatát.

Nem sokkal fél 8 után már el is fogytak az ülőhelyek a teremben, majd a mikrofonhoz lépett a Félonline alapító-főszerkesztője, Braun Barna. A főszerkesztő röviden felelevenítette a kulturális lap múltját és céljait, és bemutatta a tavaszi Prezilapot  A megújult portál bemutatása azonban kicsit még váratott magára, az ígéretekhez híven ugyanis egy felolvasóest vezette fel a nagy leleplezést. Fiatal szerzők léptek elő a közönség soraiból, és olvasták fel verseiket. Színre lépett a 16+ formáció, azaz Horváth András és Szántó Marcell, akik kortárs irodalmat vegyítenek minőségi könnyűzenével: két gitárral adnak elő versfeldolgozásokat. Kemény Gabriella és Palágyi László szintén megzenésített verseket adott elő az RS9 Színház közönségének.

Félonline

Palágyi László fellépése – a szerző felvétele

Ezután nem maradt más hátra, minthogy Braun Barna bemutassa, hogyan is mutat az új Félonline.hu. A végeredmény egy letisztult, könnyen átlátható, fiatalos portál, ahol az állandó szerzők képes profillal rendelkeznek. Ha már a szerzőkről esik szó, a Félonline szerkesztőségének összetételében is történt változás. Braun Barna bemutatta többek között a lap új felelős szerkesztőjét, Szabó Viktóriát, a zene és fesztivál rovat vezetőjét, Kenderesy Annát, valamint Hantó Rékát, aki a kiállításkritika rovatot viszi majd.

Félonline

Így fest a megújult Félonline

A Félonline április 2-án 19:00 órától prózaestet tart az RS9 Színházban, ahol felolvas majd Cserenkó Gábor, Kabai Csaba, Kelemen Anna, Mokos Judit, Molnár T. Eszter és Ritó Szabolcs.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top