+ Film

Melyik a legjobb film a magyarok szerint?

forrest gump

Az angol nyelvű, internetes filmadatbázist, az IMDb-t talán senkinek sem kell bemutatni, viszont nemrég bukkantunk rá, hogy már létezik a magyar megfelelője is, a Mafab. A Magyar Film Adatbázis hasonló dolgokat tud, mint az IMDb, így például megtudhatjuk, melyik filmet tartják a legtöbbre a magyar nézők.

Az angol nyelvű, internetes filmadatbázist, az IMDb-t talán senkinek sem kell bemutatni, viszont nemrég bukkantunk rá, hogy már létezik a magyar megfelelője is, a Mafab. A Magyar Film Adatbázis hasonló dolgokat tud, mint az IMDb, így például megtudhatjuk, melyik filmet tartják a legtöbbre a magyar nézők.

Az IMDb és a Mafab első két helyezettje ugyanaz: a második legjobb film mindkét lista szerint A keresztapa, az első helyezett pedig A remény rabjai, amelyet az utókor magasztalt fel ennyire, bemutatója idején ugyanis egyáltalán nem aratott hangos sikert. A magyarok a harmadik helyre a Forrest Gumpot rangsorolták, amely a nemzetközi listán „csak” a 13. helyen áll. Az Életrevalók (a rendezőpáros új filmje éppen a mozikban) nálunk a top 10-be is befért, az IMDb szerint a 39. legjobb film. A nemzetközi dobogón 3. helyet elfoglaló Keresztapa II viszont a magyarok szerint a legjobb 20 film közé sem fért be.

De ennél is izgalmasabb, hogy melyik magyar filmek találhatóak a Mafab élmezőnyében. A legelőkelőbb helyen a Vuk áll, amely most a 9. legjobb film a felhasználók szerint, de nem sokkal maradt le az Indul a bakterház, amely a 12. a listán. Meglepő, hogy a magyarok szerint a 31. legjobb cím a Kispál és a Borz búcsúkoncertjét megörökítő film, főleg úgy, hogy a legjobb 50 közé épp, hogy befért az animációs Lúdas Matyi, a Macskafogó, Az ötödik pecsét és A tizedes meg a többiek. Az IMDb-n a magyarok közül Tarr Béla filmjei pörögnek a legjobban, úgy tűnik, innen nézve más a helyzet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top