+ Irodalom

Megvan az év hősnője

bódis kriszta

A Glamour szerkesztősége évek óta kiosztja az év hősnője címet, ezúttal egy nekünk is kedves hősnő kapta a díjat. Gratulálunk.

A Glamour szerkesztősége évek óta kiosztja az év hősnője címet, ezúttal egy nekünk is kedves hősnő kapta a díjat. Gratulálunk.

Bódis Kriszta író, pszichológus legújabb könyve Carlo Párizsban címmel nemrég jelent meg. Kriszta a Van Helyed Alapítvány (ez a blogja) modellprogramjával hosszú ideje dolgozik, segít az ózdi Hétes telepen hátrányos helyzetű gyerekeknek. A díjátadón erről is beszélt:

Szerencse kérdése, hogy hova születünk, de bizony nagyon nagymértékben meg tudja határozni további életünk alakulását.

Olyan gyerekekkel és családjaikkal, olyan közösségekkel foglalkozom, akik az átlagos lehetőségektől egyre inkább elszigetelt telepeken (szegregátumokban) élnek, tanulnak, ennek következtében egyre nehezebb körülmények között kell felnövekedniük.

Itt élnek például, mellettünk, Borsod megyében, Ózdon, Ózd 16 szegregált telepén. Mellettünk, állapítom meg szomorúan, mert egyre kevésbé velünk együtt.

Holott a befogadás hosszútávon, vagyis a társadalmi béke és jólét fenntartása érdekében mindig a szerencsésebbek, a tehetősebbek, a lehetőségekhez közelebb állók feladata és lehetősége, éppen ezért a többség akaratán múlik, hovatovább a többség munkálkodásának célja kell, hogy legyen.

Tovább a beszéd folytatására!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top