+ Oktatás

30 000 tanárról fognak jelenteni

gimnázium

Szakértők ellenőrzik a tanárokat az idén induló tanfelügyelet-rendszerben. Az első évben harmincezer tanárt vizsgálnak meg az új oktatási törvény értelmében.

Szakértők ellenőrzik a tanárokat az idén induló tanfelügyeleti rendszerben. Az első évben harmincezer tanárt vizsgálnak meg az új oktatási törvény értelmében – írja a Hír24.

A tervezet szerint a tanárok munkáját kétévente kell majd ellenőrizni. Az igazgatókat pedig a megbizatásuk második és negyedik évében. 2017 júniusáig minden tanárról el kell készíteni a jelentést, 2020 júniusáig pedig minden iskolának sorra kell kerülnie. Május 31-ig küldenek levelet a tanároknak, akik belekerültek az első körbe.

A tanári fizetések ellenőrzése is sorra kerülhetne akár, az OECD mostani oktatási felmérése szerint Magyarország utolsó előtti a tagországok között a tanári fizetésekben.  A grafikon szerint Magyarország iszonyatosan le van maradva a tanári fizetésekben. Az utolsók között vagyunk. A grafikon azt mutatja pontosan, hogy mennyit keresett 2012-ben egy átlagos tanár egy diplomás, 25 és 64 év közötti átlagember fizetéséhez képest. Nálunk kevesebb, mint a felét. Ennél csak Szlovákia rosszabb.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top