+ Film

Regensburgban láthatják először a Sintért

sintér

A Sintér a nemzetközi zsűri fődíjáért versenyez Regensburgban. A Sintér nemzetközi premierje ősszel a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál újonnan létrehozott Short Cuts International rövidfilmes programjában volt.

Németország egyik legjelentősebb rövidfilmfesztiválján, a március 18-25-e között megrendezésre kerülő 21. Nemzetközi Regensburgi Rövidfilmhéten tartják az európai premierjét Fabricius Gábor rövidfilmjének, a Sintérnek (Skinner). Az 59 alkotást felvonultató nemzetközi program „Here and Away” szekciójában lesz látható Fabricius filmje, amely egyetlen magyar rövidfilmként került kiválasztásra 4505 alkotás közül.

A Sintér a nemzetközi zsűri (Arna Bersaas/NO, Simon Ellis/UK, Butheina H. Kazim/UED) fődíjáért versenyez Regensburgban. A Sintér nemzetközi premierje ősszel a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál újonnan létrehozott Short Cuts International rövidfilmes programjában volt.

A rövidfilm főhőse, egy fiú és családja a társadalom perifériáján tengetik mindennapjaikat. A fiú megpróbálja eltartani a rászoruló, magatehetetlen, beteg nőket, de eddig csak tartozást halmozott fel. Miután a Főnök behajtói brutálisan összeverik, a fiú átáll a másik oldalra, behajtó lesz. Ám ez nem az ő világa, majd egy kilakoltatás során szembejön vele a múltja. A Sintér a Pusztai Ferenc vezette KMH Film gyártásában, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa Huszárik Zoltán pályázatának ötmillió forintos támogatásával készült.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top