+ Zene

Egy különleges hangú énekesnő

Nneka

Nneka Lucia Egbuna tizenkilenc évesen hagyta ott hamburgi egyetemi tanulmányait, hogy zenei karrierjére koncentráljon.

A Németországban élő nigériai Nneka ad koncertet április 16-án a fővárosi Akvárium Klubban. A hiphop előadó hamarosan megjelenő, My Fairy Tales című albumát mutatja be a magyar közönségnek.

Nneka Lucia Egbuna két évvel ezelőtt a Sziget fesztiválon sikeres fellépéssel mutatkozott be a magyar közönségnek, a mostani lesz az első itteni klubkoncertje. A 34 éves énekesnő My Fairy Tales című legújabb lemeze március 22-én jelenik meg, így az Akvárium nézői frissen hallhatják.

Zenéje ötvözi a hiphopot, az R&B-t, az afrobeatet, a reggae-t és a soult, dalszövegeiből (ezeket igbo és angol nyelven adja elő) egy intelligens, érzékeny, öntudatos személyiség képe rajzolódik ki. Nneka dolgozott együtt a Massive Attackkel, Lenny Kravitz-cel, Trickyvel, Ziggy Marleyval, Ms. Dynamite-tal vagy Keziah Jonesszal is, dalait világhírű producerek remixelték, köztük Joe Goddard (Hot Chip) és a Chase & Status.

Tizenkilenc évesen hagyta ott hamburgi egyetemi tanulmányait, hogy zenei karrierjére koncentráljon. Első EP-je, a The Uncomfortable Truth 2005-ben jelent meg, majd együtt járta Európát Patrice Bart-Williamsszel. Bemutatkozó lemezével, a Victim of Truth-szal azonnal az érdeklődés középpontjába került, a kritikusok által méltatott album után további három komoly szakmai sikert aratott lemezt jelentetett meg. Számai közül a Heartbeat, a Shining Star és a Kangpe lett kontinenseken átívelő siker.

Sokszor hasonlítják Neneh Cherryhez, valamint a kortárs R&B királynőjéhez, Erykah Baduhoz, ő a rá leginkább hatást gyakorló előadók közül Fela Kuti, Bob Marley, Lauryn Hill, Mos Def és Talib Kweli nevét szokta említeni.

Nneka a magyar könnyűzenei színtér kiemelkedő alakjával, Senával is énekelt már egy közös dalt, ennek is köszönhető, hogy április 16-án Sena és zenekara koncertje kezdi az estét az Akvárium Klubban.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top