A Tudomány Oltári

Kiosztották az idei Széchenyi-díjakat

Széchenyi

A nemzeti ünnep alkalmából különböző területek tudósai kaptak Széchenyi-díjat, az átadón többen meglepetten vették át a rangos elismerést.

Nagy megtiszteltetésnek érzem a Széchenyi-díjat, hiszen tekintélyes tudósok sora után vehetem át ezt a rangos elismerést.

– mondta el az MTI-nek Török László régész, történész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Régészeti Intézetének professor emeritusa. A tudós az ókori Núbia története és régészete, az egyiptológia és a koptológia területén végzett, a magyar és a nemzetközi ókortudomány számára is meghatározó, sokrétű és szerteágazó tudományos kutatómunkája elismeréseként részesült Széchenyi-díjban.

A mostani magyar gyermekek felnőve már valóban szabad, európai polgárok lesznek.

– gondolja Tőkés Rudolf, a Connecticuti Egyetem politológusa és professor emeritusa, aki a kelet-közép-európai átmenetek szakértőjeként a magyar politikai, társadalmi és gazdasági folyamatok tárgyilagos megítélését szolgáló, mélyreható és avatott elemzéseken alapuló, a tranzitológia tudományában is egyedülálló, azt gazdagító életműve elismeréseként vehette át vasárnap a Széchenyi-díjat Budapesten.

Díjat kapott még Tellér Gyula szociológus, gazdaságtörténész, műfordító és egykori országgyűlési képviselő, Szatmáry Zoltán fizikus, Solti László állatorvos, Rózsa Huba teológus, Rácz Zoltán Attila fizikus, Márkus Béla irodalomtörténész, Ligeti Erzsébet kutatóorvos, Kovács L. Gábor endokrinológus, Kollár László Péter építőmérnök, Hebling János fizikus, Frank András matematikus, Bársony István villamosmérnök és a Rosetta űrszonda fejlesztői: Apáthy István, Balázs András, Bánfalvi Antal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top