+ Természet

Folyik a Tisza a Dóm téren

dóm

A polgárok, az ország és egész Európa összefogásának köszönhetően azonban mégis újjáépülhetett Szeged, és ehhez kapcsolódik a Dóm, azaz a Fogadalmi Templom építése is.

Az 1879-es Nagyárvíz Szegedet szinte a földdel tette egyenlővé. A városatyák azon gondolkodtak, érdemes-e egyáltalán újra felépíteni a teljesen elpusztult várost. A polgárok, az ország és egész Európa összefogásának köszönhetően azonban mégis újjáépülhetett Szeged, és ehhez kapcsolódik a Dóm, azaz a Fogadalmi Templom építése is.

Erre a Szeged történelmét oly nagymértékben meghatározó eseményre emlékezve kerül idén immár tizenegyedik alkalommal megrendezésre a Szeged- Belvárosi Plébánia és a dél-alföldi cserkészek szervezésében az Árvízi Emléknap. Hagyományos rendezvénynk célja, hogy az összefogás és együttműködés erejét megélve emlékezzenek Szeged újjászületésére.

Az idei Emléknapon is szeretnénk minél több embernek kulturált, színes és igényes szórakozási lehetőséget biztosítani.

A Dél-Alföld cserkészei tizenegyedik alkalommal rendezik meg a hagyományos Árvízi Emléknapot a szegedi Dóm téren. Célközönsége az egész város, minden korosztály a legkisebbektől a nagyokig, valamint minden magyar cserkész.

A cserkészek fából készült tábori építményeket és többnyire mini Tiszát is építenek a Dóm térre a sátrak közé. Ilyenkor fel lehet menni a Dóm tornyába, óriás sakkozni, lovagolni, kézműveskedni, de lehetőség van szabadulószobából való kijutásra, geocatchingre, mesehallgatásra, óriás társasjátékra, kalandtúrára, este pedig táncház és tábortűz várja a látogatókat.

dóm

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top