+ Irodalom

Frusztrált író ösztöndíjat írtak ki: Egyiptomba

frusztrált író

Az évente kiadott ösztöndíj egy hét nyugodt alexandriai alkotómunkát kínál fel magyar nyelven író
alkotóknak.

A magyar közállapotokra való tekintettel, Jászberényi Sándor a külföldi kiadásai szerzői jogdíjának összegéből egy évente kiosztott díjat hozott létre, ez a ‘Frusztrált Író Ösztöndíj’. A nevet Györffy Ákos költő adta.
Az évente kiadott ösztöndíj egy hét nyugodt alexandriai alkotómunkát kínál fel magyar nyelven író alkotóknak. A nyertes pályázó repülőjegyet kap Egyiptomba (Budapest-Kairó, Kairó-Budapest), szállást és étkezést egy hétre Alexandriában 2015 Augusztusában. (Vízum a reptéren igényelhető)

Pályázati határidő: 2015. május 1.

Pályázati feltételek:

A pályázó nem lehet tagja semmilyen magyar írószervezetnek. Nem részesülhetett semmilyen magyar állami díjazásban, beleértve az NKA alkotói támogatást és a Móricz Zsigmond Irodalmi Ösztöndíjat.
A pályázónak minimum 5 éve publikálnia kell, és csatolnia egy 10 gépelt oldalas szövegmutatványt, mely lehet novella, regényrészlet vagy irodalmi igénnyel írt tárca.
A beérkezett pályaműveket 5 fős zsűri bírálja el, mely az ösztöndíj alapítója által felkért írókból áll.
A zsűri tagjainak személyét 2015 április 5.-én hozzák nyilvánosságra.
A pályaműveket, egy flekkes projektleírással 2015. május 1. 12:00-ig várjuk elektronikus úton megküldve az s.jaszberenyi@gmail.com e-mail címre, pdf formátumban.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top