+ Design

Díjat kapott egy magyar találmány

Wallpaper

Mi az? Fehér, több oldalból áll, védelmet nyújt, átvilágítható és dohányoznak benne? Losonczi Áron találmánya, amely elnyerte a brit Wallpaper magazin díját.

Dizájndíjat nyert a brit Wallpaper magazintól az a pixelbeton kerti dohányzópavilon, amely még 2013-ban épült. A svájci megrendelő egy angol tervezőirodát bízott meg a munkával, a kikötés az volt, hogy minden oldal egy darabból álljon. A tervezők vették fel a kapcsolatot Losonczi Áronnal, a Litracon üvegbeton és a pixelbeton szabadalomtulajdonosának ez termékfejlesztő munkát jelentett: létre kellett hozni a megfelelő nagyságú és teherbírású paneleket. Ezek a pixelbeton lapok egymást tartják. A gyártás a csongrádi mérnök útmutatásai alapján egy német cég munkája. Az átvilágítható, növényekkel körülvett dohányzópavilont tavaly fényképezte körbe egy profi fotós, így figyelt föl rá az építészettel, dizájnnal, divattal foglalkozó angol magazin.

 Nemrég ausztrál megrendelésre hajlított üvegbeton elemet készítettünk, ami szintén kihívás volt, már elküldtük a kliensnek. Nemrég Norvégiába ment el egy elkészült elem, Budapesten első világháborús emlékművet építettünk. Legutóbbi munkám ugyanitt a Szent Andrea Borbárnak egy pult. Most New Yorkba, egy magánlakásnak, Dubajban pedig egy étterem felkérésére dolgozunk.

– nyilatkozta Losonczi a Délmagyarnak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top