+ Irodalom

Vegyetek lisztért Nádas-kötetet!

Nádas

Az élelmiszereket Magyarország egyik legnagyobb szegényiskolája, az abaújkéri Wesley Többcélú Intézmény óvodásai és iskolásai kapják.

Írók, képzőművészek és színészek adják élelmiszerért cserébe kézírásos szavaikat, alkotásaikat, március 13-14-én az Írók Boltjában.

A tavaly télen elindított „Vegyen egy jó szót!” című kezdeményezés idén tavasszal folytatódik: a „Szabadság, Szerelem, liszt napja” elnevezésű villámakció keretében Nádas Péter két, kézírásos spirál füzetet küldött, az egyikre közülük liszttel licitálnak a vásárlók.

Nádas

Részlet Nádas Péter Vázlatok című kézírásos spirál füzetéből

Aztán futottak a lányok, futottak a képek a tükörben. Gyors egymásutánban, mintha alávetítenék. S valószínűleg csak azért gondolkodott ilyesmiről, mert tényleg nem volt számukra visszaút. () Az egyik tükör a másikban tükröződött.()

Most megfogom, mégis csak megfogom, gondolta. Mintha a tükröződések közé kéne beugrania, és semmit nem érne el. Sokan voltak, az ismerős arcokat alulról világította ki az erős rivaldafény, az ölüket, a hegyes kis mellüket. Lehajoltak, fölegyenesedtek, spicceltek, fejüket dobálták, magasra, még magasabbra, gyorsan….

Vető János dalszövegét egy Franciaországban élő nő vette meg 28 pár szárazkolbászért, amely holnap érkezik az Írók Boltjába.

Pogány Judit és Csányi Sándor is adott egy-egy kézírást, Kovács Orsi paint művész pedig több, kisebb képet adományozott az akció szervezőinek, akik elmondták, hogy már a hivatalos akció kezdete előtt több száz kiló liszt és rizs érkezett az Írók Boltjába.

Az élelmiszereket Magyarország egyik legnagyobb szegényiskolája, az abaújkéri Wesley Többcélú Intézmény óvodásai és iskolásai kapják.

A villámakcióban a fenti művészek mellett Bárdos Deák Ágnes, Fehér Renátó, Háy János, Nádas Pál, Terék Anna, és Víg Mihály is részt vesz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top