+ Életmód

Ferenc pápa jövendölt

Ferenc pápa

Ferenc pápa igen sok mindenben másképp gondolkodik, mint elődei. Legyen szó evolúcióról vagy fegyverkereskedelemről, pedofil papokról vagy modern rabszolgaságról szó, nem fél kimondani a véleményét.

Pápasága esetleges időtartamáról beszélt Ferenc pápa abban az interjúban, amelyet pápasága második évfordulóján a Televisa mexikói televízió-csatornának adott – jelentette a Vatikáni Rádió.

Az az érzésem, hogy pápaságom rövid lesz, de az is lehet, hogy tévedek. Úgy gondolom, nem áll már elegendő idő a rendelkezésemre.

Az egyházfő bátor döntésnek nevezte elődje, XVI. Benedek elhatározását, aki előrehaladott korára és meggyengült erejére hivatkozva 2013. február 28-án lemondott.  Az idén 78 éves Ferenc pápa ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a pápaságról való lemondás lehetőségét  saját maga esetében nem mérlegeli.

Ferenc pápa igen sok mindenben másképp gondolkodik, mint elődei. Legyen szó evolúcióról vagy fegyverkereskedelemről, pedofil papokról vagy modern rabszolgaságról szó, nem fél kimondani a véleményét.

A 2013. március 13-án megválasztott Ferenc pápa számos témában nyilatkozott a Televisa riporterének. Az interjúnak a Vatikáni Rádió honlapján közölt összefoglalója szerint elmondta, hogy Argentínába kivándorolt olaszok leszármazottjaként nem tudja nem észrevenni a világot sújtó bajokat és igazságtalanságokat.

Az egyház hibái között azt említette, hogy az egyház ‘túlzottan klerikális’, és nem képes megszólítani a laikusokat. A tavaly októberben a családról rendezett püspöki szinódussal kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a szinódust ‘túlzott elvárások’ kísérték olyan összetett témákban, mint az elváltak áldoztatása vagy az azonos neműek párkapcsolata.

Mai szentbeszédében, a nagyböjt harmadik hetében Jézus kemény szavait fejtegette, a Magyar Kurír tudósításában: ‘Aki nincs velem, az ellenem van’.

Vagy a szeretet útján jársz, vagy az álszentség útján. Vagy hagyod, hogy Isten irgalma szeressen téged, vagy tedd azt, amit akarsz, a szíved szerint, amely minden alkalommal egyre inkább keményebbé válik ezen az úton. Nincs harmadik, kompromisszumos út. Vagy szent vagy, vagy a másik úton jársz. ‘Aki nem gyűjt velem, az szétszór’ – mondja Jézus (Lk 11,23). Vagy még rosszabb: romlott ember lesz, aki romlottá tesz másokat is.

Ferenc pápa azt is elárulta: hiányzik neki az, hogy szabadon mozoghasson, és anélkül  mehessen el egy pizzériába, hogy felismerjék őt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top