+ Interjú

A Cat Café egy megvalósult álom! – Interjú Szépvölgyi Zoltánnal

Cat Café

Nemrég meglátogattuk a Cat Cafét. A macskákkal való kávézás után azonban maradtak még kérdéseink. Ezeket fel is tettük Szépvölgyi Zoltánnak, a Cat Café társtulajdonosának, akitől megtudtuk, pontosan hány cica lakja a kávézót, illetve milyen programokra számíthatnak az odalátogatók.

Nemrég meglátogattuk a Cat Cafét. A macskákkal való kávézás után azonban maradtak még kérdéseink. Ezeket fel is tettük Szépvölgyi Zoltánnak, a Cat Café társtulajdonosának, akitől megtudtuk, pontosan hány cica lakja a kávézót, illetve milyen programokra számíthatnak az odalátogatók.

A Cat Café igencsak jól frekventált helyen található. Mennyire vagytok megelégedve a kávézó forgalmával?  

Szerencsére nagyon sokan látogatnak minket, nem panaszkodhatunk. A forgalmunk teljesen változó. Általánosságban azt lehet mondani, a hétköznap délelőttök kicsit nyugodtabbak.  Esténként és hétvégenként erősebb a forgalom, ezekben az időszakokban érdemes bejelentkezni és asztalt foglalni.

Ott jártunkkor sok külföldi vendégeket láttunk. Nagyságrendileg milyen a magyar és a külföldi látogatók aránya?

Nem panaszkodhatunk, a külföldiek körében is nagyon népszerűek vagyunk, nem csak szezonban látogatnak minket, de arányaiban talán még mindig több a magyar vendégünk.

Általában hány macska található a kávézóban, és mennyire jellemző az új lakók érkezése?

Jelenleg 13 cica lakja a kávézót. A cicák egészsége és biztonsága érdekében igyekszünk egy állandó állományt fenntartani, de felmerült a gondolata egy új cica beköltöztetésének. De ez maradjon egyelőre meglepetés… Eddig a cicák szerencsére elég jól fogadták az új lakó érkezését, de ez is fokozatos összeszoktatás és felügyelet mellett történt és természetesen szigorú állatorvosi ellenőrzést követően, hiszen nálunk elsődleges szempont kis szőrös lakóink egészségi állapotának védelme.

Cat Café

A szerző fotója

A higiénia nyilván kiemelt szerepet kap egy olyan vendéglátóhelyen, ahol egy térben tartózkodnak emberek és állatok. A macskák egészségét is védő házirendet mennyire nehéz betartatni a vendégekkel?

Általánosságban azt lehet mondani, hogy a vendégek megfelelő módon tolerálják és betartják a szabályokat. Az egyik kényes kérdés a cicák etetése. Az ő érdekükben csak az általunk forgalmazott cat snack-kel szabad etetni őket, erre nagy hangsúlyt fektetünk. Kisgyermekes vendégek részére is készítettünk egy külön szabályzatot, melyet érkezéskor ismertetünk velük.

Feltűnő, hogy mennyire nyugodtak, barátságosak a macskák. Mennyi munkátok van abban, hogy így hozzászoktassátok őket az emberek közelségéhez?

Számunkra fontos és alapvető szempont, hogy a cicák kiegyensúlyozottak legyenek és jól érezzék magukat nálunk, hiszen ők is a kávézó házigazdái. Természetesen ez kitartó munka és folyamatos foglalkozás eredménye is. Visszakanyarodva egy korábbi kérdésre, ezért is fontos a hely és létszám megfelelő aránya, mert a cicáknak szükségük van időnként elvonulni, pihenni, igyekeztünk úgy kialakítani a helyet, hogy erre is lehetőségük legyen.

Cat Café

A szerző felvétele

Sok vendég előszeretettel fényképezi a Cat Café kiskedvenceit. Hogy bírják a cicák a sok fotózást?

A házirendünkben ez is benne van, hogy kérjük a vaku mellőzését, ezt igyekszünk be is tartatni a vendégeinkkel. A cicák alapvetően jól bírják, néhány cicusunk kifejezetten szeret a kameráknak pózolni.

Milyen további terveitek vannak a Cat Caféval kapcsolatban? Várhatók például zenés programok, kisebb kiállítások a kávézóban?

Korábban is voltak már rendezvényeink (előadások, író-olvasó találkozók, zenés estek, örökbe fogadó napok), ezeket a jövőben is szeretnénk folytatni, hamarosan kiállításoknak is helyet biztosítunk. Folyamatban van egy különterem kialakítása, ahol további lehetőségek nyílnak majd kulturális események megrendezésére.

Ha egy mondatban kéne megfogalmaznod, mit jelent számodra a Cat Café? 

Ha csak egy rövid mondatom van rá, akkor talán ennyi: Egy megvalósult álom.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top