+ Tudomány

Múzeumot kap a haláltáborokat megjárt pszichiáter

Viktor Frankl

Viktor Frankl a haláltáborokban átélt tapasztalatai nyomán írta a …mégis mondj igent az életre! (Egy pszichológus megéli a koncentrációs tábort) című könyvét, amelyben egy pszichiáter nézőpontjából számol be a táborokról.

Viktor Frankl osztrák pszichiáter (1905-1997) életének és munkásságának szentelt múzeum nyílik Bécsben – jelentette be a Viktor Frankl Intézet szerdán.

Az új intézmény csaknem száz négyzetméteren mutatja majd be a logoterápia és egzisztenciaanalízis atyjának pályafutását. Frankl teremtette meg a pszichoterápia “harmadik bécsi iskoláját” Sigmund Freud és Alfred Adler iskolái után.

Frankl a harmincas években a fiatalkori öngyilkosságok megelőzésében ért el komoly eredményeket. 1942-ben a nácik deportálták, három éven át több koncentrációs táborban volt, köztük Auschwitzban is. A haláltáborokban átélt tapasztalatai nyomán írta a …mégis mondj igent az életre! (Egy pszichológus megéli a koncentrációs tábort) című könyvét, amelyben egy pszichiáter nézőpontjából számol be a táborokról. Az 1946-ban megjelent könyvet 24 nyelvre fordították le és világszerte 12 millió példányt adtak el belőle.

A háborút követően több mint harminc kötete jelent meg, köztük 1959-ben Az ember az értelemre irányuló kérdéssel szemben, amely hat millió példányban kelt el. Számos könyvét fordították le magyarra is, így az Értelem és egzisztencia, valamint A szenvedő ember című köteteket.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top