+ Irodalom

Így néz ki a Radnóti-emlékszoba – fotók!

A mai napon Ferencz Győző költő, a Radnóti-hagyaték gondozója és Tóth József, a főváros XIII. kerületének MSZP-s polgármestere adta át a Radnóti Miklós-emlékszobát a XIII. kerületi RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központban.

Az elmúlt hónapokban rengeteg vita zajlott a Radnóti-hagyatékról, ennek során határoztak egy Radnóti-emlékszoba kialakításáról.

Radnóti Miklósné a XIII. kerület díszpolgára volt, és majdnem egész életét ebben a kerületben élte le. Radnóti Miklós íróasztala, karosszéke, könyvespolca és hitvesi ágyuk, továbbá egy válogatás könyvtáruk eredeti darabjaiból az általános örökös rendelkezése szerint több személyes tárggyal együtt a XIII. kerület Helytörténeti Gyűjteményének részeként lesz kiállítva. A bútorokat nemzetközileg elismert restaurátor hozza rendbe. Az emlékszoba 2015 tavaszán nyílik meg.

– írtuk akkor. A mai napon Ferencz Győző költő, a Radnóti-hagyaték gondozója és Tóth József, a főváros XIII. kerületének MSZP-s polgármestere adta át a Radnóti Miklós-emlékszobát a XIII. kerületi RaM – Radnóti Miklós Művelődési Központban.

radnóti

A fotót Mohai Balázs készítette.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top