+ Gasztro

Ismét Michelin-csillagot kapott egy budapesti étterem

Michelin

Egy XII. kerületi étterem kapott Michelin-csillagot az Európa nagyvárosainak éttermei közül válogató Michelin-kalauz idei kiadásában.

Egy XII. kerületi étterem kapott Michelin-csillagot az Európa nagyvárosainak éttermei közül válogató Michelin-kalauz idei kiadásában.

A Michelin honlapján közzétett közlemény idézi Rebecca Burrt, a kalauz szerkesztőjét, aki a Tanti „nagyszerű főztjét és egyszerű művészetét” dicséri és aki szerint a stílusos modern étterem és konyhája „tiszta”, friss ízeket kínál és a hozzávalók valódi ismeretéről tesz tanúbizonyságot.

Összesen öt új budapesti étterem került be a Main Cities of Europe 2015 kalauzba, hogy melyek, azt azonban nem részletezi a közlemény. Prága 4, Varsó pedig 3 újonnan bekerült étteremmel büszkélkedhet. Mint Rebecca Burr hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy mennyire változatos éttermeket találtak kritikusaik ezekben a feljövőben lévő városokban a hentesüzletből átalakított éttermektől kezdve a stílusos borbárokig. A kalauz 20 ország 46 városának éttermei közül válogat.

Új városként került be az idei kiadásba a dániai Aarhus és a svédországi Malmö, mindkettő 3-3 egycsillagos étteremmel. A március 12-től elérhető kalauz összesen 1537 szállodát és 2380 éttermet mutat be, köztük 15-nek van három, 83-nak két és 373-nak egy Michelin-csillaga. Azoknak, akik elérhető áron akarnak jót enni, 292 Bib Gourmand éttermet is ajánl a kalauz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top