+ Média

A vasárnapi boltbezárások miatt új megjelenést talált a Vasárnapi Hírek

vasárnapi hírek

A vasárnapi boltbezárások kapcsán tettük föl azt az egyszerű kérdést még decemberben, hogy de mi lesz akkor a Vasárnapi Hírek megjelenésével? A tegnap megjelent szerkesztőségi cikk megadta a választ.

A vasárnapi boltbezárások kapcsán tettük föl azt az egyszerű kérdést még decemberben, hogy de mi lesz akkor a Vasárnapi Hírek megjelenésével? Erre akkor az épp aktuális számban a főszerkesztő jegyzete válaszolt.

A tegnap megjelent szerkesztőségi cikk megadta a választ:

Beleszólnak, már megint beleszólnak az életünkbe, ránk kényszerítik a szokásaink megváltoztatását.

A törvény ettől még törvény, akármit is gondolunk róla, alkalmazkodnunk kell hozzá. A vasárnapi boltbezárás elrendelése felforgatja ennek a szerkesztőségnek az életét is. Mi eddig a magánéletünket is ahhoz igazítottuk, hogy szombaton töltsük meg a legfrissebb hírekkel a vasárnap utcára kerülő lapunkat. Változást kényszerít tehát ránk ez a törvény, változásra kényszeríti a harminc éve a hét utolsó napján megjelenő Vasárnapi Híreket. Bár még mindig rengeteg a bizonytalanság, a kormánynak a törvény decemberi elfogadása óta még mindig nem jutott ideje a végrehajtási rendelet megalkotására, ma az látszik, hogy a lapunkat árusító boltok, üzletek mintegy kétharmada bezárásra ítéltetett. Komoly tehát a veszélye, hogy Olvasóink jelentős része nem tud hozzájutni a Vasárnapi Hírekhez.

Változnunk és változtatnunk kell tehát, hogy megvédjük e káros törvény következményeitől Olvasóinkat, meg kell védenünk magunkat, és úgy hisszük, meg kell védenünk a vasárnapok szabadságát is.

A Vasárnapi Hírek ezért a jövő héttől a hétvége mindkét napján, szombaton és vasárnap is kapható lesz. Aki teheti, és van nyitva tartó bolt a közelben, az a megszokott módon vásárolhatja lapunkat. Akit a törvény elzár ettől a lehetőségtől, az szombaton juthat hozzá az újsághoz.

Tudjuk, akár furcsának is tűnhet a szombati Vasárnapi Hírek, sok fejtörést is okozott nekünk a döntés. Mi azonban hisszük, hogy lapunk címe nem csupán egy jelzős szerkezet, hanem markáns és karakteres értéktartalom is, és ez mégiscsak független a megjelenés napjától. Eddig a vasárnapi lapok közül tűntünk ki sajátos szemléletünkkel, érzékenységünkkel, különvéleményünkkel, most a szombatiak közül is ki fogunk tűnni.

A cikk folytatását, amelyben további információkat kaptok a Vasárnapi Hírek megjelenéséről, itt olvashatjátok.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top