+ Irodalom

drMáriás könyvét fogják olvasni a kínai srácok

drmáriás

Még az idén megjelenik Kínában drMáriás Béla Lomtalanítás című regénye a Flower City Publising House nevű kiadó gondozásában.

Még az idén megjelenik Kínában drMáriás Béla Lomtalanítás című regénye a Flower City Publising House nevű kiadó gondozásában.

Az összművészként – alternatív zenészként, képzőművészként is – számon tartott, a Vajdaságból Budapestre áttelepült író elmondta:

A Konkrét Könyvek Kiadó által gondozott kötet 2004-ben jelent meg és rádiódráma is készült belőle.

Meghökkentő atmoszférája miatt a kritikusok műfajteremtő regényként, „szociohorrorként” beszéltek róla és elsősorban a fiatalok körében talált kedvező fogadtatásra. A történet egy nagyvárosi bérház lakóinak életébe enged bepillantást, akik a rendszerváltás veszteseiként viaskodnak önmagukkal, belső, elfojtott ösztöneikkel, egymással és az elfuserált, abszurd helyzeteket provokáló világgal.

A szerző ismertetése szerint a „brutális hangvételű” regényre a Magyarországon élő, kínai anyanyelvű Zemin Yu műfordító is felfigyelt és néhány fejezetét megjelentette a sanghaji Fiction World irodalmi folyóiratban.

A lap szerkesztői ajánlották a kötet megjelenését a kiadónak. Úgy ítélték meg, hogy a téma érdekes lehet a kínai olvasók körében, mert ott a szocializmusból a fogyasztói társadalom felé araszolás közepette a Lomtalanítás révén sokan most szembesülhetnek azokkal a konfliktusokkal, élethelyzetekkel, amelyek Kelet-Közép Európában már javában zajlanak.

A szerzőnek egyébként az idei könyvhétre jelenik meg a Lomtalanítás stilisztikai ellentéte, egy romantikus regény, amely egy fiatal festőművész vívódásairól, sikereiről szól Mona Lisa és a tenger címmel.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top