+ művészet & politika

A délvidéki népirtó utcatáblára kerül?

népirtó

A politikus nem válaszolt a kérdésre, hogy van-e listájuk a tiltott nevekről, amely megtiltaná, hogy népirtásért felelős személyekről nevezzenek el utcát.

A koszovói hatalom ma vitatja meg annak lehetőségét, hogy Ranilug község egyik utcája a néhai szerbiai vezető nevét viselje a jövőben, írja a Magyar Szó, a pristinai lapok alapján.

A Gazeta néhány napja közölt fotókat, amelyeken Slobodan Milošević utca feliratú táblák szerepelnek, azt állítva, hogy azokat Ranilug polgármesterének, Gradimir Mikićnek a kezdeményezésére készítették.

  • A férjem, aki leült a legnagyobb gazemberekkel tárgyalni a Balkánon, gyakran megkapta ezt a kérdést, hogyan tudsz leülni ilyenekkel, mint a Milosevic – mondta Kati Marton egy interjúnkban.

A hír nagy port kavart Koszovón, míg Bajram Gexhai az önkormányzati miniszter helyettese a Koha Ditorenak azt mondta, ma nyilatkoznak erről az indítványról. A politikus nem válaszolt a kérdésre, hogy van-e listájuk a tiltott nevekről, amely megtiltaná, hogy „népirtásért felelős személyekről nevezzenek el utcát”.

Ugyanakkor Gradimir Mikić sem volt hajlandó kommentálni ötletét, mert, mint mondta, a médiumok kiforgatták szavait, nem ő ajánlotta Miloševićet.

Kilenc éve Újvidéken szerettek volna – nem régi utcát átnevezni, de – új utcát vagy sugárutat elnevezni Slobodan Miloševićről a szerb Szocialista Párt emberei, hogy, mint mondták, „méltó emberről” legyen elnevezve.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top