+ Életmód

Tíz év után indoklás nélkül küldték el az egyetemről

egyetem

Az egyetemi lelkész tanulmányt írt az egyházi démonokról. Kodácsy Tamást kirúgták, írását pedig azoknak ajánlja, akik hozzá hasonlóan érthetetlen és kétértelmű tagadásokat éltek át a református egyházban.

Az egyetemi lelkész tanulmányt írt az egyházi démonokról. Kodácsy Tamást kirúgták, írását pedig azoknak ajánlja, akik hozzá hasonlóan érthetetlen és kétértelmű tagadásokat éltek át a református egyházban.

Tizennégy hónapja, közel tízévnyi egyetemi lelkészi szolgálat után, indoklás nélkül menesztettek a Károli Gáspár Református Egyetemről.
Hiába próbáltam meg indoklást kérni, nem kaptam. Az a többszöri kérésem sem teljesült, hogy az egyetem fenntartóival és vezetőivel legalább egyszer együtt beszéljük meg, hogy mi a menesztésem oka.
Egyfajta átmeneti kiüresedést éltem meg, olyan erők nehezedtek rám, amiknek nem ismertem az eredőjét és nagyobb voltak nálam. De újra magamra találhattam és megtapasztalhattam, hogy az egyházból kiröpülve is befogadó egyházi és világi közösségbe érkezhetünk, ahol most is örömmel szolgálok és dolgozok. Isten országa köztünk van, nagy és mindenütt jelen van. Megpróbáltam mindezt a felemás egyháztapasztalatot teológusként összefoglalni, amennyire tőlem telt, nyilván szubjektív módon.

– a történet itt folytatódik.

4 hozzászólás

4 Comments

  1. Nonemart szerint:

    Világiasodik az egyház, vagy egyházasodik a világ ? Nem tökmindegy ? Az egyházi oldalt ki kellene vonni az egyenletből, mert árt az egészségnek !

  2. Anonym szerint:

    Láttam, hogy közzétették a Károlin felmentett egyetemi lelkész írását.
    Nem bírom ki, hogy meg ne jegyezzem,
    1. az egyetemi lelkészt az a fenntartó mentette fel, aki kinevezte (tehát nem a jelenlegi rektor);
    2. a jelenlegi rektornak lehetősége volt olyan megállapodást kötni a fenntartóval hivatalba lépését követően, hogy átadja a munkáltatói jogokat vezető társának. Egyházi egyetemek esetén ez teljesen törvényes;
    3. sajnos nem érezhető a szerző felelősségtudata. Mivel a február 25-i tisztújítás óta nem létezik új magyarországi református egyház, így az elődök hibáinak kirakatba állításával az utódok is aratják majd azt a presztizsvesztést, amit egy ilyen cikk – annak minden valós tartalmával és felületességével – okoz. A családi szennyest a mosókonyhában szokás tisztára mosni, és nem a külvilág előtt mutogatni. Nos ez fájdalmasan kikívánkozott.

    • Kodácsy Tamás szerint:

      Kedves Anonym!
      1. Soha nem állítottam, hogy a jelenlegi rektor menesztett, de elgondolkodtató, hogy ezt miért írtad.
      2. Ha itt a cikkbeli (5.o) esetre gondolsz, akkor tévedsz. A szóban forgó intétményben nem a rektor adta át a jogkört, szerintem törvénytelenül tette, ezt akkor is elmondtam az illetékeseknek. Örülök, hogy pár napja ezt az abnormális állapotot már meg is szüntették.
      3. A cikket egyházi portálon publikáltam, a szükséges köröket megfutva. A cikkben csak olyan konkrétumokat írok le, amelyek már nyilvánosak, nem teregettem ki a szennyest. Viszont van nálam egy batyuban összekötve, de bezárták a mosókonyhát. 🙂 Ha Nálad van a kulcs, kérlek keress meg!
      Üdv, Tamás

  3. Anti szerint:

    Lesz démondefiniáló bizottság is az Úr nevében?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top